Helsedirektør Bjørn Guldvog
FLERE OVERLEVER: – Dette er gode nyheter, sier helsedirektør Bjørn Guldvog

Flere overlever de vanligste kreftformene

Det er estimert at 93 prosent av dem som ble diagnostisert med brystkreft i 2022, vil overleve sin kreftsykdom i fem år eller mer.

Publisert Sist oppdatert

Flere overlever lunge-, bryst- og endetarmskreft enn tidligere, men det er noen kjønnsforskjeller. Det er blant funnene som vises i tall fra nasjonale kvalitetsindikatorer fra Helsedirektoratet og Kreftregisteret.

Lungekreft er en av de mer dødelige kreftformene. På landsbasis er estimert fem års relativ overlevelse for kvinner som ble diagnostisert med lungekreft i 2022, på 34 prosent. For menn er andelen 26 prosent. Målsettingen for denne indikatoren er at overlevelsen skal være mer enn 25 prosent.

– Flere enn før overlever også brystkreft og endetarmskreft. Det er estimert at 93 prosent av de som ble diagnostisert med brystkreft i 2022 vil overleve sin kreftsykdom i fem år eller mer. For endetarmskreft er andelen 74 prosent for kvinner og 73 prosent for menn. Det er stabilitet i overlevelsen etter høyrisiko prostatakreft og tykktarmskreft. Dette er gode nyheter, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. helsedirektør Bjørn Guldvog i en melding på direktoratets nettside.

Korrigert 6. desember på grunn av feil i den opprinnelige meldingen fra Helsedirektoratet.

Powered by Labrador CMS