– Vi må stole på fagfolkene innen lungekreft når de sier at det eksisterende tilsvarende behandling som en del av det offentlige behandlingstilbudet, sier Kreftforeningens Ole Alexander Opdalshei. Arkivfoto. Foto:

Kreftforeningen om gratis medisin: – Vi må stole på fagfolkene

– Saken viser med all tydelighet hvorfor vi må jobbe for et sterkt offentlig helsevesen som sørger for at alle pasienter får tilgang til nye medisiner.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Assisterende generalsekretær i Kreftforeningen, Ole Alexander Opdalshei, sier han er usikker på om et slikt gratistilbud er riktig vei å gå. Som Dagens Medisin skriver, gir legemiddelselskapet Roche tilbud om gratis kreftmedisin.

Må informere
– Vi må stole på fagfolkene innen lungekreft når de sier at det eksisterende tilsvarende behandling som en del av det offentlige behandlingstilbudet. Dette må pasientene få god informasjon om. Tilsvarende at det også pågår kliniske studier med medikamentet på livmorhalskreft, sier Opdalshei til Dagens Medisin.

– Må se på andre muligheter
– Det ligger et stort ansvar på de kommersielle aktørene når det gjelder god og nøytral informasjon til pasienter og andre om hva som ligger i det tilbudet de gir.  

– Jeg forstår at noen firmaer opplever dialogen med det offentlige rundt innføring av nye medisiner som krevende, men jeg er usikker på om dette er riktig vei å gå. Jeg tror heller vi må se på andre muligheter for å forbedre dagens system for innføring av nye medisiner. Selv om saken illustrerer flere dilemmaer så må vi ikke glemme at for enkeltpasienter som kan ha nytte av en behandling, så vil man naturligvis benytte de mulighetene som oppstår, avslutter han.

Powered by Labrador CMS