TILTALT: Mannen er tiltalt for brudd på straffeloven paragraf 295, «for å ha fått noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold». Foto: Berit Roald / NTB

Psykolog tiltalt for misbruk av stilling: – Fikk kvinnelig pasient til å til å masturbere

En psykolog i slutten av 60-årene som mistet bevillingen i 2019, er tiltalt for å ha misbrukt stillingen til å skaffe seg seksuell omgang med en pasient.

Publisert Sist oppdatert

I tiltalen, som først ble omtalt av TV 2 , kommer det fram at mannen skal ha gitt kvinnen «hjemmelekser».

– Under påskudd om at det var en del av terapien fikk han den kvinnelige pasienten til å masturbere seg selv og gjennomføre andre seksuelle handlinger, etter at han over epost og Skype ga henne hjemmelekser og instruksjoner om å gjennomføre slike handlinger og rapportere tilbake til ham, skriver statsadvokat Alvar Randa i tiltalen.

Kvinnen var pasient hos psykologen i 2017.

Mannen er tiltalt for brudd på straffeloven paragraf 295, «for å ha fått noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold».

– Min klient nekter straffskyld, og utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier mannens forsvarer, advokat Marianne Darre-Næss, til TV 2.

I tiltalen kommer det fram at mannen mistet autorisasjonen sin som psykolog i 2019. Årsaken til at han mistet autorisasjonen, er ifølge kvinnens bistandsadvokat Hege Salomon forholdet han nå er tiltalt for.

Den avskiltede psykologen er også tiltalt for flere brudd på helsepersonelloven, ved å ha arbeidet som psykolog uten autorisasjon, og for å ha unnlatt å utføre sitt arbeid i samsvar med krav til faglig forsvarlighet.

Oslo tingrett har satt av tre dager til saken, som begynner mandag 22. mai.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS