Stor interesse for gigantkongress

Viktige data om kreft slippes på det årlige møtet til den amerikanske onkologiforeningen ASCO denne uken.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Den største kreftkongressen i verden, som  i år har temaet «Forskning og samfunn - De neste 50 årene», samler mer enn 25.000 kreftspesialister fra hele verden i Chicago.
- Litt annerledes i år
Ettersom ASCO feirer 50 år i år vil kongressen arte seg litt annerledes i år:
- Det er naturlig at vi ser oss tilbake og reflekterer - og vi har mye å være stolt av, sier ASCO-president Clifford Hudis i et intervju med Medscape Medical News.
På kongressens hjemmeside kan medlemmene stemme over hva det mener er det mest betydningsfulle innen kreftbehandling de siste 50 årene.
I løpet av kongressen arrangeres flere møter der man ser tilbake på fremskritt og også ser på hvilket arbeid som gjenstår.
- Men vi er svært ydmyke over det faktum at det gjenstår så mye - og for det meste vil denne kongressen se fremover, sier Hudis.
- Immunoterapi «hot» 
Immunoterapi er «hot»  i år, og denne kreftterapien ble kåret også «breakthrough of the year» i fjor, av tidsskriftet Science.
Slippet av såkalte tidlige abstracts før kongressen denne måneden, ble som vanlig hypet av både media og finansanalytikere. Imidlertid er det slik at ASCO venter med å slippe mange av de viktigste studiene til kongressen er i gang.
Følg vår ASCO-feed på Twitter @DM_ASCO og registrer deg her for å motta vårt spesialnyhetsbrev med siste nytt fra konferansen!

Powered by Labrador CMS