POSTER PÅ ASCO: Overlege Paal Brunsvig er førsteforfatter på en studie presentert søndag på kreftkongressen ASCO i Chicago. Foto: Anne Grete Storvik

La fram tidlige data på norskutviklet kreftmedisin

Data fra den første kliniske studien på et norskutviklet kreftmedikament ble presentert søndag.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn 10 år gammel.

CHICAGO/ASCO 2014: Overlege Paal Fr.Brunsvig ved Utprøvningsenheten på Radiumhospitalet, Oslo universitetssykehus er førsteforfatter for den første kliniske studien på kreftmedikamentet LTX-315-studien, som er utviklet av norske selskapet Lytix Biopharma.
Søndag ble studien presentert på ASCO, i form av en såkalt posterpresentasjon.
Brunsvig sier tilstedeværelsen på ASCO er viktig:
– Det som er av nyheter kommer på ASCO. I tillegg har vi møter med samarbeidspartnere her, og samarbeidsmøter med de andre nordiske landene som driver med utprøvinger. Litt av jobben her er også å markedsføre utprøvingsenheten,  og vise hva som er gjort av studier, sier Brunsvig til Dagens Medisin.
LTX-315 binder seg til cellemembranen i kreftcellene og får dem til å kollapse.

  • LTX-315 gis først som direkte injeksjon i en av de tilgjengelige svulstene, og deretter som direkte injeksjon i den andre svulsten, og har tidligere vist seg lovende i dyreforsøk.
  • LTX-315 er et lite kjemisk modifisert peptid - kjede av aminosyrer - avledet fra lactoferrin, som er et naturlig protein man blant annet finner i råmelk.
Powered by Labrador CMS