PÅ ASCO: Forsker ved utprøvingsenheten ved Radiumhospitalet, Olav Dajani. Foto: Anne Grete Storvik

Forsker på ny terapi

Kreftlege Olav Dajani ved Radiumhospitalets utprøvningsenhet forsker sammen med kolleger på ny behandling.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

CHICAGO/ASCO 2014: Kreftlege Olav Dajani ved Radiumhospitalets utprøvningsenhet er medforfatter på to studier som legges frem under ASCO, den ene presentert som poster, den andre lagt frem i et såkalt vitenskapelig symposium.
Dajani og kollegene forsker på såkalte mTOR-hemmere, som er en ny behandling.
 – Vi har gjort en multisenterstudie sammen med sentre i USA, Frankrike og Spania, i tillegg til utprøvningsenheten. Vi  ser på mTOR-hemmere ved nyre- og blant annet brystkreft. mTOR-hemmere har med vekstregulering og overlevelse av kreftceller å gjøre; hemmingen blir ikke alltid optimal – enten ved at de ikke er helt effektive eller at det utvikles resistens og de slutter å virke. På møtet her ble det nå diskutert at kombinasjoner av signalhemmere kan være mer effektivt, sier Dajani.
 – I denne fase I-studien har vi bestemt maksimalt tolerert dosering, og vi så at de vanligste bivirkningene var stomatitt, diaré og nedsatt appetitt. Det ble rapportert responser hos pasienter med mammacancer og hode/hals - men ikke prostatakreft. Men det er for tidlig å si noe mer om dette nå, sier han til Dagens Medisin.

Studien er finansiert av legemiddelfirmaet MSD. Dajani opplyser at han ikke har noen interessekonflikter knyttet til arbeidet med studien.

Powered by Labrador CMS