FIKK PRIS: Kristina Lindemann presenterte sin forskning på ASCO mandag. Hun har også fått en pris for forskningen. Foto: Anne Grete Storvik

OUS-lege fikk pris for forskning på eldre kreftpasienter

Kristina Lindemann, overlege ved Radiumhospitalet, Oslo universitetssykehus har fått pris av ASCO.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

CHICAGO (Dagens Medisin): Kristina Lindemann er overlege på avdeling for gynekologisk kreft ved Radiumhospitalet.
Mandag presenterte hun forskningen sin på ASCO, en forskning som ASCO anser som så bemerkelsesverdig at hun er tildelt en poster-pris.

Studien er basert på det populasjonsbaserte svenske palliativ-registeret over pasienter som har dødd.

Lindemann og kollegene fra Universitetet i Umeå har sett på dem som har dødd av gynekologisk kreft mellom 2013 og 2015, og undersøkt behandlingen de har fått på slutten av livet.

– På bakgrunn av en tidligere artikkel som har vist at eldre pasienter i Sverige har fått dårligere behandling i livets sluttfase enn de yngre, så har vi undersøkt 2970 pasienter som har dødd av gynekologisk kreft og sett på hvilken omsorg de har fått de siste leveukene. 

– Vi ser at pasienter som er eldre enn 85 år fremdeles har høyere risiko for å dø utenfor spesialiserte palliative institusjoner. Vi ser også at dersom de døde, og ikke var på en spesialisert institusjon, så hadde de fått mindre tilsyn av spesialisert palliativ team. De blir også i mindre grad informert over de er døende.
– Det som er positivt er at det ikke var noen forskjeller når det kommer til vurdering for smerter eller behandling med behovsmedikasjon; som behandling mot smerte, uro og angst, sier hun.

Powered by Labrador CMS