BerGenBio-direktøren: – Foruten pengene handler det om å finne de rette folkene

– Norge har litt igjen når det gjelder å gå fra forskning til utvikling, sier BerGenBio-sjefen.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

CHICAGO (Dagens Medisin): Richard Godfrey, administrerende direktør i BerGenBio, sier investeringen fra det statlige venturefondet Investinor, som  de siste årene har investert 84 millioner kroner i selskapet, har vært svært viktig for å få norske investorer med på laget:

– Å få en slik investor med så tidlig i forløpet er nødvendig for å motivere andre investorer, og det er viktig å ha med en investor som Investinor, som tenker langsiktig.  

Selskapet presenterer fire studier på ASCO i år, og forskning som ble presentert lørdag, en fase II-studie av det AXL-hemmende legemiddelet bemcentinib kombinert med pembroluzimab (Keytruda), viste oppmuntrende resultater på behandling av pasienter med ikke-småcellet lungekreft (NSCLC), meldte selskapet selv.

I tillegg har selskapet ytterligere to fase II-studie på gang.

Godfrey roser rammene for forskning i Norge:

– Jeg er veldig imponert infrastrukturen, forskningsinstitusjonene og fasilitetene. Forskingen er også solid forankring i akademia, noe som er svært viktig.

– Imidlertid har Norge muligens en vei å gå når det gjelder å gå fra forskning til utvikling: Her mener jeg vi i BerGenBio har truffet, ved å blant annet knytte til oss riktige personer.

Se hele intervjuet med Godfrey øverst i saken.

Biotekselskapet BerGenBio, som er basert i Bergen, utvikler legemidlet bemcentinib (BGB324) som testes ut på pasienter med blodkreft og lungekreft, og er basert på selskapets forskning om AXL-kinasehemming i behandlingen av en rekke kreftformer.

BerGenBio ble børsnotert i 2017. Trond Mohn er hovedaksjonær.

 
Powered by Labrador CMS