Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

I DRIFT: Nordlandssykehuset melder at fødeavdelingen på Stokmarknes vil være tilbake i normal drift i løpet av neste uke, uke 49.

Foto: Nordlandssykehuset

Fødeavdelingen i Vesterålen driftes som normalt i løpet av neste uke

Fødeavdelingen i Vesterålen vil driftes som normalt i løpet av uke 49. Nordlandssykehuset har nå fått på plass døgnberedskap på blodbanken.

Publisert: 2022-12-01 — 15.49

Det var torsdag 24. november at Nordlandssykehuset meldte at det er begrenset laboratorievirksomhet ved Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes. Årsaken til det er mangel på bioingeniører. Som følge av det ble fødeavdelingen omgjort til fødestue.

Nå melder sykehuset at fødeavdelingen på Stokmarknes vil være tilbake i normal drift i løpet av neste uke, uke 49.

LES OGSÅ
Mangel på bioingeniører påvirker sykehusdriften i Vesterålen

 

Har tilgang på blod

– Vi får på plass døgnberedskap på blodbanken igjen, sier Siri Tau Ursin, administrerende direktør i Nordlandssykehuset.

Direktøren sier at tilgang på blod er avgjørende for at fødeavdelingen skal kunne ivareta både mor og barns sikkerhet i forbindelse med fødsel.

– Pasientsikkerheten går foran alt. Beslutningen om å omgjøre fødeavdelingen midlertidig til fødestue på grunn av mangel på bioingeniører, ble tatt med dette som utgangspunkt, sier hun.

Sykehuset har nå hatt en gjennomgang av driften ved laboratoriet og vil nå organisere virksomheten slik at blodbanken i Vesterålen kan etablere normal aktivitet igjen.

– Dette skjer i løpet av neste uke. Laboratoriet for øvrig, vil være i drift fra kl. 07.30-22.00 hele uken, sier hun.

 

Bygger ikke ned virksomheten

Nordlandssykehuset har hele tiden hatt både medisinsk og kirurgisk akuttberedskap.

– Befolkningen skal kjenne seg trygge på at de får den helsehjelpen de har behov for. Situasjonen som har oppstått er ikke et forsøk på å bygge ned virksomheten ved Nordlandssykehuset Vesterålen, slik enkelte har uttrykt bekymring for. Tvert imot. Vi jobber for å sikre de akutte funksjonene ved sykehuset. Målet er nå å få på plass døgndrift for alle laboratorietjenester gjennom å fortsette med stabiliserings- og rekrutteringstiltak, sier Tau Ursin.

Sykehuset skriver i pressemeldingen at kvinner som har termin de nærmeste dagene, skal forholde seg til avtalen som er inngått i forhold til fødested.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!