BEKYMRET: Cato Innerdal har skrevet brev tll kommuneledelsen og Statsforvalteren om situasjonen i kommunen.

Foto: DMarkiv/Anne Grete Storvik

Kommuneoverlege om lærerstreiken: – Grensen for liv og helse er nådd

Cato Innerdal, kommuneoverlege i Molde, sier til Aftenposten at leger og sykepleiere melder om økning i selvskading og selvmordstanker blant ungdom.

Publisert

Kommuneoverlegen har skrevet brev til kommuneledelsen. Der deler han bekymringene som deles med ham av helsepersonell som blir kontaktet av ungdom og pårørende til ungdom.

– Det er min klare vurdering at grensen for liv og helse er passert, sier Innerdal til avisen.

Regjeringen kan gripe inn dersom en streik går ut over liv og helse, og bestemme at konflikten avgjøres i såkalt tvungen lønnsnemd.

Overlegen har også sendt en bekymringsmelding til Statsforvalteren om situasjonen i kommunen. Han mener situasjonen nå er verre enn under pandemien.

– I motsetning til under pandemien har disse ungdommene i liten grad kontakt med skolen og lærerne. Selv om helsesykepleiere gjør forsøk på å kontakte ungdom, vil det naturligvis ikke være mulig å kontakte alle. Både av kapasitetshensyn, men også fordi mange nok vil avvise kontakt, sier Innerdal.

Molde kommune sendte forrige uke søknad om dispensasjon til Utdanningsforbundet om fritak for streikende lærere ved Bekkevoll ungdomsskole. Søknaden var begrunnet med sosiale og helsemessige konsekvenser. Søknaden ble avslått.

Powered by Labrador CMS