STYRELEDER: Eierdirektør Nils Kvernmo blir styreleder i helseforetaket Hemit. 

Foto: Arkivfoto

Blir styreleder for nytt helseforetak

Det nye IKT-helseforetaket Hemit etableres fra årsskiftet.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Det nye helseforetaket Hemit er nå formelt stiftet som datterforetak av Helse Midt-Norge RHF, skriver Helse Midt-Norge på sine nettsider.

Hemit er Helse Midt-Norges interne IKT-leverandør i Helse Midt. I sommer ble det vedtatt at Hemit skulle etableres som helseforetak.

Så langt har Hemit vært en avdeling, men med egen direktør, stabsfunksjoner og tillitsvalgte. Med ansvar for felles IKT-systemer ved alle sykehusene i helseregionen og over 365 ansatte, er det en av Midt-Norges største IKT-virksomheter.

Eierdirektør blir styreleder

Styret i Helse Midt-Norge har oppnevnt Nils Kvernmo som styreleder for det nye helseforetaket. Kvernmo er direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge og har tidligere vært administrerende direktør ved St. Olavs hospital.

Direktørene ved St. Olavs hospital, Helse Møre og Romsdal og Helse Nord-Trøndelag blir styremedlemmer, i tillegg til en tillitsvalgt.

Ifølge Helse Midt-Norge oppnevnes representanten midlertidig inntil selskapet er operativt og de ansatte får gjennomført valg på ansatterepresentanter til styret. 

–  Allerede i dag opererer vi i stor grad som en selvstendig enhet, men en etablering av Hemit som helseforetak vil bidra til at Hemit sin rolle blir mer tydelig og gi oss mer forutsigbare rammer på lik linje med andre helseregioner, uttalte Paul Gundersen, direktør i Hemit, i juni.

Helse Midt-Norge jobber med å innføre Helseplattformen, som er planlagt å bli en felles journal for alle aktørene i helseregionen.

Dette er den fullstendige listen over styret:

Styreleder: Nils Kvernmo, eierdirektør Helse Midt-Norge RHF

Nestleder: Anne-Marie Barane, økonomidirektør Helse Midt-Norge RHF
Styremedlem: Grethe Aasved, administrerende direktør St. Olavs hospital HF
Styremedlem: Øyvind Bakke, administrerende direktør Helse Møre og Romsdal
Styremedlem: Tor Åm, administrerende direktør Helse Nord- Trøndelag HF
Styremedlem: Grete Enge Garshol (konsertillitsvalgt for SAN)

Powered by Labrador CMS