Illustrasjonsbilde: Vidar Sandnes

Foto:

Novavax planlegger å levere vaksiner i slutten av 2021

Nyhetsbyrået Reuters skriver at den amerikanske vaksineprodusenten vil kunne sende vaksiner til EU i slutten av 2021.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Mandag ettermiddag melder Reuters at det amerikanske selskapet nå har en plan for å levere vaksiner i slutten av året, dersom de lager en avtale med EU.   

Vaksiner i EU

Foreløpig er det godkjent 4 vaksiner mot covid-19 i EU.Pfizer/ BioNtech sin mRNA-vaksine.Moderna sin mRNA-vaksineAstraZeneca/Oxford sin virusvektor-vaksineJannsen sin virusvektor-vaksineDe to virusvektor-vaksinene er ikke i bruk i Norge for øyeblikket.

Ifølge nyhetsbyrået har selskapet over de siste to ukene vært i samtaler med EU for å planlegge de første forsendelsene mot slutten av året.

Avtalen skal kunne omfatte opp mot 200 millioner doser.

Vaksinen er en såkalt proteinbasert vaksine, som skal kunne være et supplement eller alternativ til mRNA-vaksinen som produseres av blant annet Pfizer, har en talsperson for EU uttalt til nyhetsbyrået.

– Jo flere vaksiner man får, jo bedre kan man hjelpe situasjonen. Vaksinen til Novavax er under løpende godkjenning i EU. Den prosessen går sin gang. Vi spekulerer ikke om vaksiner, før vi ser hva utfallet blir, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk.

Powered by Labrador CMS