Nina Medvold er administrerende direktør ved Sørlandet Sykehus HF.

Foto: Arkvifoto

Politiet har siktet Sørlandet sykehus

Agder politidistrikt har siktet Sørlandet sykehus HF (SSHF).

Publisert

Denne artikkelen er mer enn to år gammel.

Foretaket, som mottok siktelsen onsdag, er siktet for overtredelse av Helsepersonelloven § 67 første ledd, jf. § 16 første ledd, som handler om forsettlig ellergrovt uaktsom overtredelse av loven.
–  Dette er en alvorlig sak. Vi vil bistå politiet i deres etterforskningsarbeid og gi dem tilgang til den dokumentasjonen de etterspør, sier fagdirektør i SSHF, Susanne Hernes i en pressemelding.

–  Ut over dette har sykehuset ingen kommentar ettersom saken er under etterforskning, sier kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen til Dagens Medisin.

Saken handler om en kirurg, spesialist i generell kirurgi, som i elleve år utførte ortopedi i Flekkefjord. NRK var blant mediene som fortalte at mange pasienter endte som uføre på grunn av grove feiloperasjoner. Noen av dem døde. Ledelsen ved sykehuset overførte så legen til Kristiansand.

Konsernrevisjonen i Helse Sør-Øst konkluderte senere med at overføringen av legen til ble foretatt på riktig nivå i helseforetalet.

Det var Statens helsetilsyn som ba politiet om å reise straffesak mot sykehuset.

Oppdatert: Vi siterte NRK i første versjon av denne saken, og skrev at administrerende direktør Nina Mevold godkjente overføringen av legen. Sykehsuet Sørlandet opplyser at Konsernrevisjonen konkluderte med at overføringen har skjedd på riktig nivå i organisasjonen. Til opplysning var legen ikke ortoped, men spesialist i generell kirurgi.

Powered by Labrador CMS