AVLYSER: Rikslønnsnemdas leder, Liv Synnøve Taraldsrud, sier til Dagens Medisin at behandling av legevakt-striden mellom KS og Legeforeningen, som skulle funnet sted onsdag 10. mars, er utsatt. Foto: Arkiv

Foto:

Utsetter Rikslønnsnemndas behandling av legevakt-strid

Rikslønnsnemnda skal settes med ni medlemmer, med ett medlem fra LO, for å kunne treffe en avgjørelse. Nemndas leder, Liv Synnøve Taraldsrud, skriver til møtedeltakerne at Roger Heimli fra LO har meddelt at han, etter nyheten om at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde tirsdag, ikke kan møte til Rikslønnsnemndas møte i morgen, onsdag.

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

LO meldte tirsdag at LO-leder Hans-Christian Gabrielsen døde tirsdag 9. mars.

Rikslønnsnemndas leder, Liv Synnøve Taraldsrud, skriver til møtedeltakerne at det heller ikke er noen andre fra LO som vil ha mulighet til å møte.

– Jeg legger til grunn at Heimli har gyldig forfall til morgendagens møte. Rikslønnsnemnda skal settes med ni medlemmer, herunder ett medlem fra LO, for å kunne treffe en avgjørelse. Det vil derfor ikke kunne gjennomføres møte i nemnda uten en representant for LO, skriver Taraldsrud.

Taraldsrud skriver at hun har forståelse for at det ikke er mulig eller forsvarlig å skaffe et varamedlem på så kort tid, både ut fra sakens vanskelighetsgrad og ut fra de triste omstendighetene for LO.

– Som leder av Rikslønnsnemnda ser jeg da ingen andre muligheter enn at møtet avlyses. Vi vil snart komme tilbake med forslag til nye datoer for et nytt møte i Rikslønnsnemnda.

Powered by Labrador CMS