Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

KAN SKIFTE VEKTEN: Ivar Halvorsen leder valgkomiteen som skal legge frem forslag om hvem de mener bør bli Legeforeningens nye leder. – Legeforeningen har stått samlet i store, viktige saker de siste årene. Det er ingen store nye retningsvalg som peker seg ut, men det hender jo at en flytter vekten fra den ene til den andre foten, sier Halvorsen.

Foto: Privat

Vil ikke kommentere om valgkomiteen har noen i sikte

Lederen for valgkomiteen som skal gi sin anbefaling om hvem som bør lede Legeforeningen i fremtiden vil ikke gå inn på om det er noen aktuelle kandidater som har utmerket seg, men viser til at komiteen har hatt møte med sentralstyrets medlemmer.

Publisert: 2021-03-08 — 12.03
Denne artikkelen er over ett år gammel.

Legeforeningen skal velge en ny leder til sommeren, men så langt har ingen gått ut med sitt kandidatur. Det viktigste for valgkomiteen som skal anbefale hvem som skal lede foreningen etter Marit Hermansen er å oppnå en balanse, ifølge leder Ivar Halvorsen.

– Det viktigste er å sette sammen et sentralstyre som representerer bredden i Legeforeningen, som for eksempel faglig, geografisk og kjønnsmessig balanse, sier fastlegen som også er nestleder i Allmennlegeforeningen.

– Kan ikke tas for gitt

For å bli president i foreningen, må kandidaten få et flertall av stemmene på foreningens landsrådsmøte. Det er de tre store yrkesforeningene som har flest stemmer, men det er ikke nødvendigvis sånn at alle representantene for hver forening stemmer likt, ifølge Halvorsen.

– Av og til stemmer representantene som en blokk, og av og til stemmer hver enkelt på den de vil ha.

LES OGSÅ
Tause om lederverv

– Er det automatikk i at en kandidat får alle stemmene fra egen forening?

– Det er vanlig, men ingen kan ta det for gitt.

Nå jobber valgkomiteen med å «sørge for at det foregår utvelgelsestenkning» i Legeforeningen, sier Halvorsen.

– Det er så innarbeidet at det skjer nesten automatisk. Så er det sånn at valgkomiteen alltid tar en runde med sentralstyrets medlemmer for å finne ut hvordan ting har fungert og om det er nødvendig å tenke på endringer knyttet til retningsvalg.

– Har dere hatt møter med aktuelle kandidater?

– Vi har hatt møte med sentralstyrets medlemmer.

– Er det noen aktuelle kandidater der?

– Det vil jeg ikke si noe om. Der er det mange spørsmål vi tar opp. Vi ønsker å få vite ulike sider av sentralstyrets drift og hva de enkelte medlemmer mener er viktig i sammensetningen av et nytt sentralstyre.

I denne saken svarer Ivar Halvorsen på direkte spørsmål om Anne-Karin Rime, Kristin Utne eller Ole Johan Bakke kan være aktuelle kandidater, alle sitter i Legeforeningens sentralstyre.

– Kan hende vekten flyttes

– Du nevner en vurdering av retningsvalg. Er det noe som tyder på at det vil tas et nytt retningsvalg i valg av nytt styre?

– Legeforeningen har stått samlet i store, viktige saker de siste årene. Det er ingen store nye retningsvalg som peker seg ut, men det hender jo at en flytter vekten fra den ene til den andre foten. Men det tar ikke valgkomiteen stilling til.

– Det har vært en fastlegeleder lenge, er det sannsynlig å se for seg en leder med bakgrunn fra sykehus?

– Det er det opptil landsstyret å bestemme. Tidligere har det jo skjedd at det har vært en serie med sykehusleger som har blitt presidenter.

Selve innstillingen fra valgkomiteen presenteres ikke før på selve landsmøtet som avholdes i Lillestrøm 1. til 3. juni.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!