ANBEFALER OPPSTART: Styret og styreleder Gunnar Bovim mener Oslo universitetssykehus har gjennomført de nødvendige forberedelser til forprosjektet for Nye OUS, og anbefaler oppstart, heter det i forslag til vedtak i styremøtet tirsdag.

Foto: Vidar Sandnes

Styrebehandler nytt storsykehus – anbefaler oppstart av forprosjekt

Både styret i Oslo universitetssykehus HF og styret i moderforetaket Helse Sør-RHF har Nye OUS på sakslisten uken som kommer.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn tre år gammel.

Tirsdag er det styremøte ved Oslo universitetssykehus (OUS).

Styret mener Oslo universitetssykehus har gjennomført de nødvendige forberedelser til forprosjekt Nye Aker og Nye Rikshospitalet og anbefaler oppstart av forprosjektet, heter det i forslag til vedtak.

Samtidig understreker styret også at «det er viktig å arbeide videre med den økonomiske bærekraften i prosjektene», heter det blant annet i sakspapirene foran tirsdagens møte.

Torsdag er det styremøte i Helse Sør-Øst, og her er Nye OUS temasak, der OUS-styreleder Gunnar Bovim og administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus skal holde presentasjoner om Nye OUS.

I juni 2016 vedtok et enstemmig styre i Helse Sør-Øst RHF at Oslo universitetssykehus (OUS) burde bestå av tre sykehus i fremtiden: Et region- og lokalsykehus på Gaustad, et lokalsykehus på Aker og et kreftsykehus på Radiumhospitalet. Planen innebærer at sykehusdriften på sikt flyttes ut av Ullevål.

Mandag avholder blant andre Oslo Legeforening, Norsk Sykepleierforbund Oslo, Fagforbundet OUS, Redd Ullevål sykehus, Aker sykehus venner, Stiftelsen Gaustadklubbens fond, Helsetjenesteaksjonen og Rikshospitalets venner pressekonferanse, for å markere sin motstand mot planene.

Powered by Labrador CMS