Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

VIL IKKE KOMMENTERE STUDIEKONFLIKT: – Når det gjelder klagen fra Helse Bergen er denne under behandling i departementet, og det er derfor ikke naturlig at vi kommenterer denne nå, sier statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Foto: Vidar Sandnes

– Åpenhet i saks- og beslutningssystemer er et sentralt tema

Åpenhet vil bli et viktig tema i evalueringen av Systemet for nye metoder, oppgir statssekretær Anne Grethe Erlandsen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Publisert: 2020-10-07 — 08.56

Etter at en sak om en brystkreft-studie som gjennomføres ved Haukeland universitetssjukehus har skapt konflikt mellom forskerne og Statens legemiddelverk, gikk Kreftforeningen nylig ut og kritiserte Statens legemiddelverk.

LES OGSÅ
Vil ha gjennomgang av Statens legemiddelverks praktisering av åpenhet

Generalsekretær Ingrid Stenstadvold Ross mener det inngir mindre tillit når SLV velger å anonymisere fagpersonen bak en spesialisterklæring som er innhentet i saken og ber helseminister Bent Høie på banen for å ettergå hvordan SLV praktiserer åpenhet. Foreningen viser også til en endring når det gjelder konklusjoner om kostnadseffektivitet i Systemet for nye metodersom ble innført 1. januar 2019 som bakgrunn for ønsket om en gjennomgang.

– Åpenhet er et viktig premiss for å sikre tillit til systemet, og bidrar til økt kvalitet i beslutningene, skriver Anne Grethe Erlandsen i en e-post til Dagens Medisin.

Erlandsen svarer ikke på om departementet vil ta initiativ til en gjennomgang av SLV sin praksis, men skriver følgende som svar på kritikken fra Kreftforeningen:

LES OGSÅ
Konflikt over stopp i studie: – Aldri opplevd lignende

–  System for nye metoder skal evalueres i løpet av 2020-2021. Åpenhet og transparens i saks- og beslutningssystemer er et sentralt tema for evalueringen. Evalueringsrapporten blir et viktig utgangspunkt for videreutviklingen av systemet.

Erlandsen kommenterer ikke den omstridte spesialisterklæringen i sitt svar, men skriver følgende:

– Når det gjelder klagen fra Helse Bergen er denne under behandling i departementet, og det er derfor ikke naturlig at vi kommenterer denne nå.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

KOMMUNELEGER VARSLER OM HØYT ARBEIDSPRESS

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!