Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Helseminister Bent Høie (H) innledet onsdag på Dagens Medisins fagseminar Helsedagen.

Foto: Vidar Sandnes

Maner til raske endringer

Helseminister Bent Høie (H) minner om at det blir mange og raske endringer i helsetjenesten fremover.

Publisert: 2020-09-16 — 14.00

OSLO, LATTER (Dagens Medisin): – Pandemien har ikke gjort at andre endringer vi står overfor har blitt mindre - de har blitt tydeligere, og de er kommet raskere på oss, innledet helseminister Bent Høie på Dagens Medisins seminar Helsedagen onsdag.

– Vi er nødt til å virkelig få fart på arbeidet med digitalisering av helsetjenesten, vi må ha nye verktøy, investere i menneskene og vi må ha riktig bemanning på riktig sted. Og vi må holde fast ved visjonen om pasientens helsetjeneste, og lykkes bedre med forebygging.

Han la til at i det siste tiåret så har vi forberedt oss på de demografiske endringene vi står overfor, og i dette tiåret vi er i nå, må vi ta konsekvensene av det.

– Det blir mer endringer fremover, i måten vi jobber på, tenker på og rundt hvilke virkemidler vi tar i bruk. Vi må være innstilt på at det blir en del av den normale hverdagen, og det må gå raskere, sa Høie.

Om situasjonen rundt covid i dag, sier han:

–  Strategien vi la i mai, etter et halvt år, ser ut til å fungere. Det å slå ned utbrudd lokalt, og beholde kontrollen nasjonalt, er mulig. Men det er ingen selvfølge, for vi kunne ikke være 100 prosent sikker på dette. Vi har ingen fasit, men vi ser for oss at det er mulig å ha dette som en strategi frem til vi får en virksom vaksine.

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM Arena Digital: Lungekreft & screening

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!