Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Vi er enige om legenes belastning på legevakt

Dersom vi skal sikre rekruttering til fastlegeordningen og legevakt, må legene gis mer kontroll over egen arbeidstid. Det haster mer enn noen gang med å få disse løsningene på plass.

Publisert: 2020-09-07 — 13.32

Marit Hermansen

Innlegg: Marit Hermansen, president i Legeforeningen

«HVIS MÅLET er å redde fastlegeordningen, må vi se på legenes totale arbeidsbelastning. Regjeringen må derfor prioritere legevakt i arbeidet med handlingsplanen for allmennlegetjenesten», skriver arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø i KS i et innlegg i Dagens Medisin.

ENIGHET. KS og Legeforeningen er enige om at handlingsplanen mangler virkemidler som vil redusere arbeidstiden for norske fastleger til et nivå som er til å leve med.

KS støtter også vårt syn om at fastlegenes totalbelastning må ligge til grunn for alle fremtidige planer for fastlegeordningen. Med dette menes både arbeidstiden på fastlegekontoret og den arbeidstiden fastlegene nedlegger på legevakt.

ANSVAR. Kommunene opplever det som krevende å sitte med ansvaret for en tjeneste som ikke er tilstrekkelig finansiert av staten. Det er forståelig.

Vi kan ikke serveres fagre løfter, og vente på enda flere rapporter og utredninger. Nå er tiden inne for å handle

Like fullt er det kommunenes ansvar å sørge for både legevaktberedskap i kommunene og forsvarlige arbeidsforhold for legene som faktisk går legevakt.

DET HASTER! Legeforeningen har fremmet forslag overfor KS som vil gjøre det mulig å sikre nettopp dette. Og skal vi sikre rekruttering til fastlegeordningen og legevakt, må legene gis mer kontroll over egen arbeidstid. Det haster mer enn noen gang med å få disse løsningene på plass.

Vi kan ikke serveres fagre løfter, og vente på enda flere rapporter og utredninger. Nå er tiden inne for å handle.

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

 • Sven Richard Haugvik 09.09.2020 18.24.02

  Lege

  Den nevnte AThandlingsplanen har blitt til i dialog med Legeforeningen, KS og Oslo kommune. Bent Høie bandt disse institusjonene til masta med følgende «fake News» i forordet den 11.05.20: -a) På kort sikt skal vi sørge for at det blir flere fastleger -b) Fremtidens tjenester må være teambasert (les PHT). Frem til 2024 fremme forslag om å styrke AT med 1,6 mrd, men kollektivt glemte altså partene legevakta LV. Pt fortærer LVproblematikken all kreativ energi, og kommunene tvinge umulige vaktturnuser på fastlegene med trussel om tap av hjemmel dersom man ikke lar seg beordre. FLO er sjakk matt, ute av stand til å etablere nødvendig systemkritikk. Absolutt STYRING er poenget, nærmere knyttet til statsbudsjettet og høringer, krydret med Management-By-Objectives-And-Results (MBOR). Now widely used in the public sector in Norway, made mandatory in 1990. Performance measurement and management is a main component of the NPM movement (the Norwegian style pragmatic), party based on distrust.

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!