Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

VIL STRAMME INN: Helsemyndighetene må vurdere å innstille flyruter fra områder med mye smitte, mener byrådsleder Raymond Joahnsen. 

Foto: skjermbilde

Byrådsleder i Oslo: Vil ha anbefaling om munnbind og restriksjoner i flytrafikken

Oslo kommune ønsker seg en nasjonal anbefaling om munnbind i kollektivtrafikken og ber helsemyndighetene vurdere å innstille flyavganger fra land med høye smittetall. 

Publisert: 2020-08-11 — 14.39
Denne artikkelen er over ett år gammel.
Vi er i en gråsone. Det er ikke krise, men heller ikke helt trygt.
Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen

Raymond Johansen (Ap), byrådsleder i Oslo kommune, redegjorde for smittesituasjonen i hovedstaden under en pressekonferanse tirsdag.

Det kom han med både kritikk av nasjonale helsemyndigheter og et ønske om en nasjonal anbefaling om munnbind i kollektivtrafikken.

En gråsone
– Smittetallene har vært stabile i lang tid og vil klarte å begrense smitten og få kontroll. Men den siste tiden har noe skjedd. Det vi ser er lokale smitteutbrudd som kan spores tilbake til gjenåpningen av samfunnet, innledet han og understreket:

– Koronasituasjonen er ikke over. Folk tenker kanskje litt svart hvitt: At enten er noe forbudt eller så er det fritt fram. Sånn er det ikke. Vi er i en gråsone. Det er ikke krise, men heller ikke helt trygt.

Øker kapasiteten
Johansen varslet at Oslo kommune nå øker kapasiteten på koronatelefonen og når det gjelder testing.

I tillegg starter man drop-in testing, det skal jobbes doble skift på teststasjonen på Aker, i tillegg skal det opprettes en ny teststasjon på fergeterminalen på Filipstad og en på Blindern.

– I tillegg etablerer vi egne koronapatruljer som kan komme hjem til folk som ikke kan komme til teststasjonen selv, sa Johansen.

Vil ha munnbindanbefaling
Oslo kommune avventer nasjonale anbefalinger for bruk av munnbind, som er ventet 14. august. Byrådsleder Johansen pekte på kollektivtransporten som en av de største utfordringene og ber folk unngå bruk - så langt det lar seg gjøre, men sa:

– Vår holdning er klar. Vi ønsker at det kommer nasjonal anbefaling om bruk av munnbind på kollektivtransporten. Med en slik anbefaling bør det også være et system som sikrer at alle får tilgang til gratis munnbind. 

Politiet vil slå ned på fyll
Johansen var i møte med oslopolitiet tirsdag for å få en redegjørelse om de store ansamlingene av studenter i Oslos parker de siste dagene.

– Det er ikke lov å drikke på offentlig sted og politiet vil slå ned på dette. Oslo kommune vil også sette inn flere bybetjenter for å sikre dette. 

– Dersom det ikke blir bedre i løpet av kort tid, må jeg be de som organiserer fadderukene om å avlyse, sier han videre.

Kritisk til skjenkestopp
Fredag strammet regjeringen inn på skjenketidene og forbød å skjenke alkohol etter midnatt.

– Jeg er usikker på om skjenkestopp er riktig tiltak nå – fungerer det etter hensikten? Spurte Johansen seg.

Ber Høie vurdere å innstille flyruter
Og ga også et spark i retning gjenåpningen av flytrafikk fra utlandet. 

– Mye av smitten kan spores til utlandet og nå er vi prisgitt andre lands koronahåndtering.

– Flytrafikken kan ikke utelukkende være drevet av etterspørsel. Jeg mener at fremtidig åpning av hver enkelt rute må vurderes av helsemyndighetene, sa han og ber dem vurdere å innstille flyruter fra områder med mye smitte.

Avslutningsvis forsikret han om at det ikke er planer om å stenge ned skoler og barnehager:

– Men vi har planer om målrettede tiltak hvis nødvendig.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!