Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

NYTILSATT: Den nytilsatte SUS-direktøren Helle K. Schøyen har doktorgrad fra Universitetet i Bergen, der hun også har hatt en førsteamanuensisstilling gjennom flere år. 

Foto: SUS

Hun blir ny SUS-direktør

Helle K. Schøyen er i ekstraordinært styremøte tilsatt som ny administrerende direktør for Stavanger universitetssjukehus (SUS).

Publisert: 2020-06-24 — 14.20

Det melder Stavanger universitetssjukehus i en pressemelding. 

Helle K. Schøyen er født i 1961 og kommer opprinnelig fra Oslo. Hun har medisinsk embetseksamen fra Universitetet i Oslo og er spesialist i psykiatri. 

Hun har lang klinisk erfaring fra forskjellige avdelinger i sykehus og fra distriktpsykiatrisk senter (DPS). Hun har hatt ulike lederroller på SUS før hun i 2016 ble ansatt som klinikksjef for klinikk psykisk helsevern voksne.

– På vegne av styret i Helse Stavanger er jeg svært fornøyd med at Schøyen har takket ja til stillingen. Hun er klok og samlende, og har en verdifull kombinasjon av analytiske egenskaper, stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne, sier styreleder Bjørn Erikstein ifølge pressemeldingen. 

Helse Stavanger HF, Stavanger universitetssjukehus (SUS) er et av landets seks universitetssykehus og Norges tredje største akuttsykehus. SUS har nærmere 8000 medarbeidere fra over 30 nasjoner, og betjener en befolkning på 370 000 i 15 kommuner i Sør-Rogaland.

Jeg er opptatt av å videreføre det gode arbeidet med kvalitet og pasientsikkerhet der brukerperspektivet står sentralt.
Helle K. Schøyen, SUS-direktør

Schøyen har vært konstituert som administrerende direktør siden 23. mars.

– Det er utrolig givende å få muligheten til å lede en organisasjon med så mange kompetente og dedikerte ledere og medarbeidere. De siste månedene har jeg fått anledning til å bli enda bedre kjent med større deler av SUS, og det har vært en betydelig motivasjon, sier Schøyen.

– Jeg er opptatt av å videreføre det gode arbeidet med kvalitet og pasientsikkerhet der brukerperspektivet står sentralt. Gjennom min egen erfaring både som kliniker og forsker ser jeg nødvendigheten av å legge til rette for fagutvikling og forskning, for å sikre høy kvalitet i pasientbehandling og å bidra til å videreutvikle SUS som universitetssjukehus, legger hun til. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

DM ARENA DIGITAL: Post ESMO

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!