Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde

Høie er bekymret for de rusavhengige

Helseminister Bent Høie (H) frykter koronasituasjonen vil gjøre rusavhengige enda mer sårbare enn før og oppfordrer kommuner om å sikre brukerutstyr. 

Publisert: 2020-04-02 — 16.28

Helse- og omsorgsminister Bent Høie er bekymret for rusmisbrukerne, som opplever mindre tilgang på rusmidler og abstinenser, og som dermed tar i bruk nye stoffer.

– Dette kan gi en fysisk og psykisk belastning og økt smitterisiko, sa Høie.
Han fortsatte med at mange kommuner gjør mye bra i denne krevende tiden, og han trakk fram Kristiansand, Bergen og Harstad som gode eksempler.

– Vi har gitt kommunene anbefalinger og oppfordringer om å holde så mange tilbud som mulig åpne og sørge for rent brukerutstyr.

Og sa understreket avslutningsvis at:

– Helsetjenestene våre er for alle - også de som ikke har en fast adresse, inntekt eller holdepunkt i livet. Alle kan og må kontakte lege når de er syke, og ringe 113 hvis det står om liv, sier Høie.

Bidrar internasjonalt

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein sa under pressekonferansen at regjeringen øker bevilgningen til vaksinekoalisjonen CEPI med ytterligere 2,2 milliarder kroner, på toppen av de seks milliardene som er bevilget fra før, for å bidra til arbeidet med vaksine-utvikling.

Regjeringen gir også 10 millioner kroner til FNs koronafond, som Norge tok initiativ til.

– Stor befolkningstetthet, store slumområder og dårlig folkehelse vil føre til at utviklingsland vil bli enda hardere rammet av koronapandemien. Krisen vil treffe de fattigste og mest sårbare hardest. Vi har fremskyndet avtaler med Kirkens Nødhjelp og Norsk Folkehjelp, slik at de kan bidra til raskt smittevernarbeid og folkehelsearbeid i samarbeidslandene, sier Ulstein.

Lover påsketilbud til barn

Justisminister Monica Mæland opplyste at foreldre som jobber i kritiske samfunnsfunksjoner skal være trygge på at barna tas vare på også i påsken.

– Barnehager og skoler er stengte i Norge, men fortsatt åpne for barn som har foreldre med samfunnskritiske jobber, sa hun.

Det er nå 4935 smittede i Norge, en økning på 280 i forhold til onsdag. Klokken 08 var det registrert 42 dødsfall og snittalderen på de døde er 83 år.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Konflikt mellom KS og Legeforeningen

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!