Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
SMITTEVERNGAVER: Intensivsykepleier Kristin Hjelkrem ved Medisinsk klinikk ved Ullevål sykehus, tok i mot beskyttelses-visirer laget av Bjørnar Brende Smestad og flere andre, tirsdag formiddag. Foto: Anne Grete Storvik

Private leverer smittevernutstyr «på døra»

Private initiativtagere lager smittevernutstyr og leverer til sykehusene. Permittert sivilingeniør Bjørnar Brende Smestad kom tirsdag syklende med 3D-printede visirer til Ullevål sykehus.

Publisert: 2020-03-31 — 14.48ULLEVÅL SYKEHUS (Dagens Medisin): – Jeg er sivilingeniør, og for tiden permittert. Jeg har en samboer som er lege her på Ullevål, og jeg synes det er veldig irriterende og sitte hjemme «på VG» og lese om alt dette forferdelige – og ikke kan gjøre annet enn å ønske henne en god dag på jobben.

Dette forteller Bjørnar Brende Smestad, som under Dagens Medisins besøk på Ullevål sykehus tirsdag, kom syklende forbi bygg 3 – Medisinsk klinikk - med en sekk med visirer i plast.

Smestad forteller at han oppdaget 3D-initiativet via en Facebookgruppe, som organiserer frivillige som tilbyr seg å 3D-printe smittevernutstyr. Han tilbød seg å hjelpe.

–  Dette utstyret her er samlet inn fra andre som har 3D-printere, men som ikke har kapasitet til å sette sammen og ordne utstyret, det er blant annet strikk og bøyler som skal festes, og så vurdere. Og så gjør jeg resten, sier han.

Det var intensivsykepleier Kristin Hjelkrems sjef – som jobber hjemmefra i karantene – som hadde bestilt visirene via Facebookgruppen.

– Vi kommer til å bruke disse visirene på sitterommene, sier en glad Hjelkrem til Dagens Medisin.

Facebookgruppen, som har over 2000 medlemmer, har et felles bestillingsskjema, der behov og hvilken institusjon det gjelder, kan meldes inn. Smestad understreker at dette er veldedighet.

Kommunikasjonsrådgiver Anders Bayer ved Oslo universitetssykehus opplyser til Dagens Medisin at de er svært glad for gode initiativ, men de ønsker at folk tar kontakt først.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

DM Arena Digital - Post ASCO

Full åpenhet om verdioverføringer

DMTV_AvtaleVerdioverforinger.jpg

– Viktig at samfunnet kan få innsyn

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!