Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
IMPONERT: Randi Moen Forfang, avdelingsdirektør for personell og godkjenning i Helsedirektoratet, er imponert over hvor mange som har stilt seg til rådighet for helsetjenesten. Foto: Helsedirektoratet

Nærmere 3.000 vil trå til i helsetjenesten

Over 900 sykepleiere og 500 leger som i dag jobber utenfor helsesektoren har registert seg som tilgjengelige for helsetjenesten ved behov.

Publisert: 2020-03-31 — 18.08

På under én uke har mange helsearbeidere registrert seg på nettsiden www.nasjonalthelsepersonell.no. Helsedirektoratet står bak siden som ble lansert på forrige torsdag for å komme i kontakt med helsepersonell som ikke jobber i helsesektoren, men som er tilgjenglig ved behov.

Per tirsdag ettermiddag klokken 16:00 hadde til sammen 2.936 personer med helsefaglig utdanning registrert seg.

Av de over 2.000 registrerte er over 900 sykepleiere, med 135 intensiv- og anestesisykepleiere. 515 leger har registrert seg.

Også andre yrkesgrupper som fysioterapeuter, tannleger, bioingeniører og helsefagarbeidere, har ført seg opp i registeret.

– Vi er veldig imponerte over at så mange har registrert seg allerede. Vi tror at dette vil være et godt bidrag til personellsituasjonen i helsetjenesten, sier Randi Moen Forfang, avdelingsdirektør for personell og godkjenning i Helsedirektoratet.

Oppfordrer til å registrere endringer

Helsedirektoratet oppfordrer alle som har en helsefaglig utdanning til å registrere seg. Det gjelder blant annet ansatte i universitets- og høyskolesektoren med ekstra kapasitet eller som er permitterte på grunn av stengte skoler, og personer som har en avtale med arbeidsgiver om å kunne trå til dersom det blir stor mangel på personell i helsesektoren.

Forfang understreker at det er mulig for personer som ikke er tilgjengelige i dag å oppgi når de vil være tilgjengelige inne i nettportalen. Det er også viktig å registrere eventuelle endringer fortløpende, oppgir Forfang.

– Hvis en skulle få jobbe et annet sted, ønsker vi at personen oppdaterer statusen, slik at registeret hele tiden er oppdatert og vi har oversikt over de som faktisk er ledige.

Mange arbeidsplasser har allerede avertert etter helsepersonell.

– Vi vet at mange kommuner og helseforetak allerede har egne rekrutteringsprosesser. Det synes vi er helt fint, så det er de som ikke har registrert seg fra før som vi gjerne vil at skal rekruttere seg i vår portal, sier Forfang i Helsedirektoratet.

– Foretrekker dere at personer registrerer seg hos dere fremover?

– Hvis helsepersonellet ikke allerede har en jobb, vil vi gjerne at de registrerer seg hos oss, slik at vi sitter med en reservedatabase som kan gjøres tilgjengelig for tjenestene. Leder eller administrator i en kommune eller et foretak skal så kunne gå inn i registeret og se helsepersonell som er tilgjengelig i sin krets eller region og ta kontakt med disse.

- Får tilgang denne uken

Helsetjenesten har ennå ikke fått tilgang til registeret, men dette skal snart være på plass, oppgir avdelingsdirektøren.

– Løsningen som gjør at helseforetak og kommuner vil kunne få tilgang, kommer opp i løpet av denne uken, men vi har allerede nå videreformidlet lister over anestesi- og intensivsykepleiere til regionale helseforetak. Nå ser vi frem til å kunne tilby oversiktene våre til flere, som blant annet kommuner.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!