Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
– Private tannleger skal og vil hjelpe til i koronakrisen – men sektoren står i fare for økonomisk kollaps. Det er nødvendig at staten går inn med en krisepakke, sier president i Den norske tannlegeforening, Camilla Hansen Steinum Foto: Tannlegeforeningen

Tannlegene advarer mot kollaps – krever krisepakke

– Veldig mange har allerede gått til det skritt at de permitterer sine ansatte og seg selv, sier presidenten i Den norske tannlegeforening.

Publisert: 2020-03-24 — 14.50


– Helsemyndighetene har sagt at vi skal holde åpent for å avlaste helsetjenesten, men vi får ikke behandle noe som ikke er akutt. Vi skal utsette alt som ikke er strengt nødvendig. Siden forrige torsdag, da tiltakene kom, har jeg selv kun behandlet to pasienter, det sier seg selv at dette blir svært vanskelig i lengden.

Dette sier Camilla Hansen Steinum, president i Den norske tannlegeforeningen, til Dagens Medisin.

I en medlemsundersøkelse Tannlegeforeningen har utført nå, svarer 73 prosent av dem som svarte (75 prosent av de nær 34000 privatpraktiserende medlemmene) at de har mistet opptil 100 prosent av inntektsgrunnlaget sitt den siste uken.

I en kronikk i Dagens Medisin advarer Tannlegeforeningen nå om at sektoren står foran en økonomisk kollaps.

–  Private tannleger skal og vil hjelpe til i koronakrisen – men sektoren står i fare for økonomisk kollaps. Det er nødvendig at staten går inn med en krisepakke, skriver Hansen Steinum i dette innlegget.

 –  Vi spurte medlemmene våre i privat sektor, for å få en indikasjon på hvordan de har det akkurat nå. Det svarene viser, og det vi ser, er mange av medlemmene er veldig fortvilet. Og veldig mange har allerede gått til det skritt at de permitterer sine ansatte og seg selv. Mange har enkeltpersonforetak i tillegg, sier hun til Dagens Medisin.

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!