Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
SKAL JOBBE MED KORONA: Herlof Nilssen skal jobbe ut mot de regionale helseforetakene og kommunene i sin nye stilling. Foto: Lasse Moe/arkivfoto

Blir ny assisterende helsedirektør

Herlof Nilssen går fra Helse Vest til Helsedirektoratet. – Dette er en konsekvens av at vi har havnet i en spesiell situasjon, sier den avtroppende RHF-direktøren.

Publisert: 2020-03-17 — 12.33
Denne artikkelen er over to år gammel.

Herlof Nilssen (62) har sittet som administrerende direktør i Helse Vest i 18 år, men varslet i september i fjor at han ville gi seg.

Nå går Nilssen inn som ny assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet. Nilssen skal jobbe sammen med de to andre assisterende helsedirektørene, Espen Nakstad (som fungerer for Geir Stene-Larsen) og Olav Slåttebrekk. De skal alle jobbe med koronasituasjonen, oppgir Nilssen til Dagens Medisin.

– Det handler om å bli sikre på at vi klarer å koordinere innsatsen, bruke alle de gode medarbeiderne i Helsedirektoratet og løse utfordringene som skal løses. Vi også se på hvordan vi skal organisere oss internt, sier Nilssen.

– Konsekvens av en spesiell situasjon

Lørdag meldte Helsedirektoratet at over 40 personer var satt i karantene etter at en medarbeider hadde fått påvist koronavirus – 39 av dem ansatte i Helsedirektoratet, deriblant helsedirektør Bjørn Guldvog.

Det var assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen fikk påvist smitten. Han er ekspedisjonssjef i Helse- og omsorgsdepartementet, men er hentet inn til Helsedirektoratet på grunn av situasjonen som har oppstått med koronaviruset.

– Kommer du inn som følge av at så mange i Helsedirektoratet har blitt satt i karantene?

– Dette er en konsekvens av at vi har havnet i en spesiell situasjon. Noen er i karantene og det har vært et stort trykk mot Helsedirektoratet. Fordi jeg ble fristilt fra min jobb, har jeg da sagt ja til å bidra i en periode.

Skal jobbe med RHF-er og kommuner

Nilssen startet i jobben mandag.

– Hvilke arbeidsoppgaver skal du ha?

– Jeg skal forestå med kontakt ut mot de regionale helseforetakene og kommune-Norge. Vi må få kartlagt behov og sikre at vi får skaffet nødvendig utstyr og jobber tett med Helse Sør-Øst som har fått mye ansvar for utstyr. Jeg skal også jobbe ut mot kommunene. Det er allerede gjort mye god jobb i Helsedirektoratet. Nå skal vi samle trådene i det videre arbeidet.

Ny direktør på plass på mandag

Inger Cathrine Bryne (54) tar over som ny administrerende direktør i Helse Vest over påske. Hun kommer fra stillingen som direktør ved Stavanger universitetssykehus (SUS).

Frem til det er Ivar Eriksen, som har vært eierdirektør i RHF-et siden 2008, konstitutert som administrerende direktør, oppgir Helse Vest.

Saken er oppdatert: I den originale versjonen av denne saken sto det at Inger Cathrine Bryne overtar som administrerende direktør i Helse Vest kommende mandag. Helse Vest opplyser at det tirsdag ettermiddag er klart at Bryne blir i stillingen ved SUS til over påske. Frem til det er Ivar Eriksen konstituert direktør.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!