Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
– Vi er glade for innspill fra Dag Jacobsen og andre klinikere, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet.

Vurderer skolestenging hele tiden

Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet er helt enig i at enda «har kanskje ikke alvoret helt gått opp for folk». Han vil ikke innføre portforbud og sanitærbarrierer rundt byer.

Publisert: 2020-03-11 — 20.39
Denne artikkelen er over to år gammel.

– Vi er glade for innspill fra Dag Jacobsen og andre klinikere, sier overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet.

Han viser til utspillet fra avdelingsleder Dag Jacobsen ved medisinsk intensivavdeling på Oslo universitetssykehus om at man nå må vurdere like tiltak som man har sattt i verk i Italia.

– Vi er enige i Jacobsens konkrete oppfordringer til folk om å se nøye over behovet for utenlandsreiser nå. Vi oppfordrer også bedrifter til å trappe ned møtevirksomhet og la medarbeidere benytte hjemmekontor hvis mulig. Sammen med avlysninger av større arrangementer bidrar dette til å redusere smitte fra folk som ikke vet at de er smitteførende.

Aavitsland sier at de oppfordrer nok en gang pasienter som har sykdommen eller er nærkontakter til smittede om å holde seg hjemme.

– Jacobsen peker på en viktig utfordring: Ettersom det fortsatt er tidlig og vi ennå knapt har noen alvorlige tilfeller, har kanskje ikke alvoret helt gått opp for folk. De forstår ikke at alle faktisk må bidra til å stoppe dette viruset.

– Portforbud og sanitærbarrierer rundt byer, som i Kina, blir ikke aktuelt. Skolestenginger vurderes hele tiden, men dette er mer enn et smittevernspørsmål. Tiltaket har store ringvirkninger, så andre sektorer vil også ha synspunkter, sier Aavitsland. 

– Mange arbeidstakere kan bli tatt ut av arbeidslivet, også fra helsetjenesten, for å passe barn hjemme. Vi må ta inn over oss at slike tiltak er ikke bare for et par uker, men potensielt for mange måneder.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!