– Det kommer strengere tiltak

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier på NRK at folk må forberede seg på strengere tiltak.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Bent Høie svarte under Dagsrevyen på spørsmål om tiltakene som regjeringen har satt inn. Foto: Siri Øverland Eriksen

I dag erklærte WHO at koronavirusutbruddet er en pandemi.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier på NRK onsdag kveld at han vil sette inn strenge tiltak, og at de nå har gjort det.

– Vi har satt inn strenge tiltak nå som vi har lokal smittespredning, og folk må forberede seg på at det blir strengere tiltak slik at alle kan få hjelp i helsetjenesten, sier Bent Høie på dagsrevyen i dag.

Men blir man ikke for eksempel smittet på t-bane og busser for eksempel, fikk han spørsmål om under sendingen.

– Jo, derfor har vi i går bedt alle som kan om at de skal ha hjemmekontor, og at de skal rengjøre kollektivtilbudet som busser og t-bane bedre, på alle områder som folk tar på.

LES OGSÅ: Etterlyser tiltak som i Italia

Helseministeren peker på at alle tiltak må vurderes opp mot hvor gode tiltakene er.

– Hadde vi stengt skoler og barnehager, måtte de som jobber i helsetjensten vært hjemme med barn. Tiltakene kommer på det tidspunktet når de er riktige å innføre. Frem til i går handlet smitten om hovedsakelig personer som kom fra utlandet. Dette gjelder de aller fleste.

Han viste til at tiltakene nå har mål om å dempe spredningen fordi nettopp helsetjenesten skal kunne ta vare på alle pasientene.

– Dette kommer til å vare lenge, over tid. Det viktigste vi fortsatt kan gjøre er å vaske hendene og hoste i albuen. Alle må følge råd og pålegg som nå kommer fra myndighetene.

Powered by Labrador CMS