Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

Merker trøkket: Kommuneoverlegen i Bergen sier det rauser det inn med telefoner og e-poster til kommunen om å tolke og konkretisere føringene fra sentrale myndigheter. Foto fra Bergen legevakt.
Merker trøkket: Kommuneoverlegen i Bergen sier det rauser det inn med telefoner og e-poster til kommunen om å tolke og konkretisere føringene fra sentrale myndigheter. Foto fra Bergen legevakt. Foto: Vidar Sandnes

Kommuneoverlege: - Mange synes å være redde og samfunnslivet blir satt på vent

Men det aller mest utfordrende akkurat nå er at helsetjenesten i Bergen kommune ikke makter å svare på alle henvendelser, sier kommuneoverlege i Bergen, Finn Markussen. 

Publisert: 2020-03-11 — 15.46

 

Tidligere onsdag uttalte kommuneoverlege i Molde, Cato Innerdal, at han drukner i henvendelser om å «godkjenne» arrangementer, etter at Folkehelseinstituttet (FHI) tirsdag gikk ut og anbefalte at alle arrangementer med mer enn 100 deltakere bør risikovurderes. 

Også kommuneoverlege i Bergen, Finn Markussen, opplever trykket. 

- Mitt inntrykk er at når sentrale myndigheter og kommunens ledelse gir nye føringer, så rauser det inn med telefoner og e-poster til oss om å tolke og konkretisere føringene, sier han til Dagens Medisin. 

- Hvilket vel tyder på at de ikke er så tydelige, legger han til. 

Innerdal i Molde mener Helsedirektorat nå må fatte vedtak om pålegg med hjemmel i Smittevernloven § 4-1l for at kommune sluppet å bruke tid på å vurdere alle disse arrangementene.

Det er Markussen i Bergen helt enig i: 

- Bergen kommune har fattet vedtak etter Smittevernloven som gjelder befolkningen. Det kunne sentrale helsemyndighetene også gjort, mener Markussen, for å sikre lik og forhåpentligvis beste praksis.

På spørsmål om hva som oppleves som mest utfordrende akkurat nå, svarer kommuneoverlegen i Bergen:

- Det er vel at helsetjenesten ikke makter å svare på alle henvendelser, særlig ikke på telefon, noen som kan være en risiko for at syke ikke kommer fram i køen.

- Det er også utfordrende at så mange synes å være redde. Og at samfunnslivet på mange områder blir satt på vent. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!