Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Det kan ta ti år før felles legemiddelliste er klar

SE VIDEO: Onsdag leverte Direktoratet for e-helse sin anbefaling om hvordan Akson skal lages, til departementet.

Publisert: 2020-03-04 — 16.12

 
Se intervjuet med Christine Bergland i vinduet over.

Arbeidet med den felles nasjonal kommunale journal – og samhandlingsløsningen Akson har pågått i fire år.

Meningen er at alle norske kommuner skal ta i bruk løsningen, som er en del av regjeringens mål om Én innbygger, én journal.  

Onsdag la Direktoratet for e-helses direktør Christine Bergland frem forprosjektet med anbefalinger om hvordan journalen skal lages. Her kom det også frem at det vil ta mange år før pasientens legemiddelliste vil kunne tas i bruk.

Les mer: – Felles legemiddelliste vil redde liv

Helseminister Bent Høie sa i november til Dagens Medisin at felles legemiddelliste skal prioriteres:

 – Det er et prioritert område for oss, og det jobbes med det i direktoratet. Den type løsninger skal vi ha på plass, sa han da.

Les mer: Akson-debatten raser

 

 

 

 

 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • Ellen Nergard 05.03.2020 09.47.14

  Lege

  Jeg har lenge ønska å forstå hva planene er for innføring av to store og dyre IKT produkter innen helse. Akson skal tillate en person, en journal, og skal være landsdekkende. Kostnad 11 milliarder kroner ( Dagens Medisin 2019-10-09). Men så har da Helse Midt-Norge gått til innkjøp av det brukerfiendtlige Epic fra USA, aka Helseplattformen. Den koster 3,4 milliarder. Skal begge systemene brukes i Midr-Norge?

 • Odd Lauvskard 04.03.2020 20.21.54

  Lege

  Christine Bergland husker du på Ehin i år da lovet du og Herlof Nilssen at vi på Vestlandet skulle komme i gang med pasientens legemiddleliste NÅ?

 • Arnulf Heimdal 04.03.2020 17.22.58

  Lege

  USA brukte ca 8 år på å gjennomføre sin planlagte månelanding i 1969. Å bruke 10 år på å få legemiddelliste på plass er ganske enkelt inkompetanse på imponerende høyt nivå.

 • Hogne Sandvik 04.03.2020 17.05.20

  Lege

  Allerede i 2007 bevilget departementet penger for å utvikle et elektronisk helsekort for gravide. Det ble visstnok for vanskelig, noen løsning er ikke på plass ennå. Elektronisk multidose har blitt pilotert i noen få kommuner siden 2014. Noen nasjonal løsning er ikke på plass ennå. Det ble visst for vanskelig for apotekene. Ehelsedirektoratet har siden 2016 arbeidet med planer for pasientens legemiddelliste. Dette er altså (kanskje) på plass om 10 år. Denne mangelen på gjennomføringskraft er ikke tillitvekkende. Når man strever så mye med relativt avgrensede tiltak, virker det ikke sannsynlig at Akson noen ganger blir realisert. Det er bedre å skrinlegge dette høyrisikoprosjektet nå, og heller bruke midlene på gjennomførbare prosjekter.

 • Roar Dyrkorn 04.03.2020 16.48.05

  Lege

  Felles legemiddelliste om 10 år ????????????????? Det er et svik at Akson planene gjør at dette blir utsatt, det har blir lover ferdig gang på gang de siste 5 årene! Det er viktig at Helseministeren og de ansvarlige i E-helsedirektoratet vet at dette kommer til å koste mange pasienter livet! Det er dokumentert i flere studier og offentlige rapporter om feilmedisinering og livsfarlige bivirkninger som følge av dette! Det er utilgivelig med slik ansvarfraskrivelse - legene for skylda for dødsfallene, men det er en SYSTEMSVIK PÅ ØVERSTE HYLLE!

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!