Fem OUS-ansatte har testet positivt for koronavirus

Saken er oppdatert søndag 1.mars 2020 kl 19:18: Fem ansatte på Øyeavdelingen ved Oslo universitetssykehus (OUS), Ullevål har testet positivt for koronavirus. 90 ansatte fra Øyeavdelingen er i karantene.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.


Det melder  OUS i en oppdatering søndag på en pressekonferanse.
Administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth ved Oslo universitetssykehus (OUS) sier søndag kveld at det fortsatt dreier seg om fem ansatte ved Øyeavdelingen ved Ullevål som har fått påvist koronavirus slik sykehuset meldte søndag morgen.

Det er testet 20 ansatte som er negative. Ytterligere 23 ansatte er testet, resultatet vil være klart i løpet av natt til mandag, opplyste Bjørnbeth.

Det innføres nå nye karanteneregler for ansatte og pasienter: Alle som har vært i et smitteområde skal holdes i karantene i 14 dager.

– Taksameteret går fra de kom hjem fra smitteområdet, sa Bjørnbeth på pressekonferansen.

160 ansatte må i karantene
Ansatte skal testes om de kommer hjem fra smitteområder og har symptomer. Dette berører cirka 150 til 160 ansatte per nå, dette vil stige noe. 

Sykehuset opplyser at situasjonen medfører et stort arbeid for å informere pasienter og ansatte med tanke på smitteoppsporing, skriver sykehuset.

OUS har etablert grønn beredskap: Dette betyr at beredskapsledelse etableres og at enkeltfunksjoner kan forsterkes.

Grønn beredskap brukes i hovedsak ved langvarige hendelser, som pandemi eller infrastruktursvikt som varer mer enn et halvt døgn.

Dette har skjedd:

Søndag 1. mars klokken 10.00: Det er nå påvist to nye tilfeller av smittede ansatte ved Øyeavdelingen
Lørdag 29. februar klokken 17.00: Det er nå bekreftet at tre ansatte ved Øyeavdelingen er smittet
Lørdag 29. februar klokken 13.30: Alle som har vært på øyeavdelingen bør holde seg hjemme
Lørdag 29. februar klokken 10: Totalt to ansatte er smittet

- Vi må omdisponere ressurser i helgen og tiden framover, og i den anledning setter vi grønn beredskap, sa administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth fredag kveld.

En ansatt ved Oslo universitetssykehus testet fredag positivt på koronasmitte. Vedkommende har vært i Nord-Italia og er nå hjemmeisolert.

Powered by Labrador CMS