- Det jobbes nå med flere tiltak for å styrke luftambulanseberedskapen i Nord Norge og for Svalbard gjennom vinteren, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell, i en uttalelse.  Foto: Anne Grete Storvik

Kortbaneflyene er tilbake i normal beredskap

Luftambulansetjenesten melder fredag at alle kortbaneflyene nå er tilbake på normal beredskap uten begrensinger.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fire år gammel.

Antallet innleide ambulansefly trappes også ned i løpet av helgen, men flere fartøy beholdes til over nyttår, melder Luftambulansetjenesten i en pressemelding fredag.

- Det jobbes nå med flere tiltak for å styrke luftambulanseberedskapen i Nord Norge og for Svalbard gjennom vinteren, sier administrerende direktør i Luftambulansetjenesten HF, Øyvind Juell, i en uttalelse. 

Målet er nå ifølge Luftambulansetjenesten å så raskt som mulig få på plass ett jetfly på beredskap i Tromsø samt en helikopterressurs med lengre tidshorisont i Kirkenes.

Les også: Øker beredskap frem til påske

Store utfordringer
På grunn av tekniske uregelmessigheter i propellområdet valgte Babcock Scandinavian AirAmbulance AS (Babcock) fredag 6. desember å sette fire av luftambulansetjenestens kortbanefly på bakken. Det ble også bestemt å innføre begrensninger for de seks gjenværende kortbaneflyene som ikke hadde tilsvarende problemer. Utfordringene førte til en betydelig svekket beredskap, spesielt på kortbanenettverket. 

Fra tre til seks innleide fly har levert beredskap siden 6. desember. Fra fredag 20. desember trappes disse ekstraressursene gradvis ned.

Både Luftambulansetjenesten HF og Helse Nord RHF opprettholder ifølge pressemeldingen gul beredskap inntil behovet for ekstraordinære ressurser er borte, og Babcock har vist stabil leveranse over tid.

Powered by Labrador CMS