Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
Artikkelbilde
- Konsept 7 er det alternativet som oppfyller behov og mål best, og som har den største samfunnsøkonomiske nytten, sier direktør Christine Bergland i Direktoratet for e-helse.

Direktoratet: – Vårt valg gir best avkastning på skattepengene

Direktoratet for e-helse står fast ved at de mener Akson (konsept 7) er det beste valget av kommunal journal, og sier som tidligere at de har invitert markedet til innspill.

Publisert: 2019-10-23 — 05.24

– Kommunene har et sterkt behov for ny journal- og samhandlingsløsning. Vi har utredet flere konsepter for hvordan dette kan løses. Konsept 7 er det alternativet som oppfyller behov og mål best, og som har den største samfunnsøkonomiske nytten, sier direktør Christine Bergland i Direktoratet for e-helse, i et svar til kritikken fra Abelia, som i likhet med flere andre aktører går hardt ut mot direktoratet.

«Gir best avkastning»
– Akson åpner for at alle kommuner og fastleger som ønsker dette, kan benytte én felles journalløsning med helhetlig samhandling med øvrig helsetjeneste. Konseptet stiller også krav til en åpen løsning som gjør at næringen kan tilby andre innovative e-helse løsninger i samspill med både denne og andre nasjonale e-helseløsninger.

– Dette gjør at konseptet er fremtidsrettet, samtidig som det gir best avkastning på skattepengene, sier Bergland.

– Slike løsninger er i tråd med internasjonale trender, sier hun.

Bergland sier videre at både kommunene og spesialisthelsetjenesten står samlet bak konseptvalget.

«Verdifulle innspill»
– Vi gjennomfører nå et forprosjekt der vi utreder hvordan dette kan gjennomføres. Her skal vi besvare spørsmål om blant annet omfang og gjennomføring. I slutten av mai gjennomførte vi derfor en leverandørkonferanse for å invitere til innspill fra markedet på disse spørsmålene. Siden juni har vi hatt et tyvetalls dialogmøter med nasjonale og internasjonale programvare- og tjenesteleverandører. Disse møtene har gitt oss svært verdifulle innspill som tas med videre i forprosjektet.

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem

Nyheter fra startsiden

OSLO KOMMUNE OM OMSTRIDT JOURNALPROSJEKT

Helseråd Robert Steen

– Uaktuelt å forplikte oss ytterligere før vi får svar

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!