UTFORDRENDE: Fagdirektør Baard-Christian Schem påpekte utfordringer ved Nye metoder i sitt foredrag under Dagens Medisins fagseminar om prioritering. Foto: Vidar Sandnes

– Som å vurdere et hopp før man når hoppkanten

– For mange av metodene som skal vurderes av Nye metoder er studiene små og ikke-randomiserte, påpeker fagdirektør Baard-Christian Schem.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

RADIUMHOSPTALET (Dagens Medisin): – Hvis du syns du har for mange venner kan du engasjere deg i å ta bort tilbud i spesialisthelsetjenesten, endre funksjonsfordeling mellom sykehus og engasjere deg i Nye metoder.

Slik innledet fagdirektør Baard-Christian Schem i Helse Vest sitt foredrag om erfaringene fra Nye metoder på Dagens Medisins fagseminar om prioritering i helsetjenesten torsdag ettermiddag.

– Som å vurdere et hopp før man når hoppkanten

Grunnlaget for beslutninger er utfordrende, påpekte Schem. For mange av metodene som skal vurderes er studiene små og ikke-randomiserte.

– Dette er som å vurdere hvor langt man kommer til å hoppe før man har kommet til hoppkanten, kommenterte Schem.

Etterlyste alternativ

– Hvis vi alltid hadde gitt pasientene den beste behandling, så hadde vi ikke trengt prioriteringskriteriene eller å være her i dag, sa fagdirektøren.

Han etterlyste et alternativ til dagens system.

– Skal alle få gjøre det som er medisinsk forsvarlig, men det må gjøres innen den økonomiske rammen? Da må enten legene på avdeling A dekke det innen egen avdelings budsjett, eller gå til andre avdelinger og overbevise dem og foretaksledelsen om å flytte penger fra dem til A, sa Schem.

Powered by Labrador CMS