Nyheter for deg som jobber i helsevesenet. Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

Annonser er kun beregnet for helsepersonell.

  • Abonnere
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn
– HUMOR: Jesper Melin sier roseleveransen etter kritiske artikler om hans forretningsvirksomhet, var ment som en spøk. Foto: Eivind Senneseth

Melin: – Jeg beklager

Jesper Melin har tidligere nektet å forklare seg for politiet. Nå erkjenner han å stå bak den anonyme blomsterleveringen, sier unnskyld til journalisten og kaller det hele en humoristisk handling.

Publisert: 2019-02-06 — 19.30
Denne artikkelen er over tre år gammel.
KORTET: «Takk for sist! Håper å se deg igjen snart…Kjære tanker, F.» var budskapet på kortet, uten nærmere avsender. Foto: Målfrid Bordvik

«Jeg vil med denne mail beklage min handling og gi deg min uforbeholdne undskyldning». Slik starter den danske tidligere fastlegen, gründeren og mangemillionæren Jesper Melin, eposten han fredag i forrige uke sendte til journalist Målfrid Bordvik i Dagens Medisin.

Beklagelsen kommer nøyaktig fire måneder etter at Bordvik fikk 300 roser og hjertesjokolade på døren hjemme. Avsenderen var anonym og på kortet som fulgte med var budskapet «Takk for sist! Håper å se deg igjen snart…». 

Les kommentar: Trusler må anmeldes

Nektet å forklare seg for politiet
Det er første gang Jesper Melin erkjenner at det er han som står bak den anonyme roseforsendelsen Dagens Medisin politianmeldte i oktober i fjor. Senere nektet Melin å forklare seg for politiet da deres etterforskning avdekket at rosene var betalt med et betalingskort tilhørende en i hans nærmeste familie.

I forrige uke sendte Dagens Medisin Jesper Melin 13 spørsmål via epost og sms tilknyttet den anonyme roseforsendelsen, og opplyste samtidig at saken ville bli omtalt i avisen. Noen dager senere mottok journalist Målfrid Bordvik eposten fra Jesper Melin hvor han beklager og forklarer rosene med at de var ment om en spøk. I e-posten skriver Melin:

Det er selvsagt helt uakseptabelt at min klossede oppførsel skal ramme deg som privatperson
Jesper Melin

«Jeg ser at jeg ikke har klart å skille mellem den noe afslappede tone jeg har med mine forretningsforbindelser og hvad som er acceptabel opførsel ovenfor en journalist, som forsøker å passe sitt arbejde. Jeg vil derfor ikke forsøke å rettferdiggøre en spøk, som var humoristisk ment fra min side, men som naturlig nok ikke ble oppfattet slik af dig».

Bordvik opplevde ikke rosene og kortet som fulgte med som humoristiske.

– Det var vanskelig å oppfatte dette som humor. Rosene kom anonymt med en hilsen som var egnet til å skape ubehag og usikkerhet rundt hva jeg kunne vente meg fremover, sier hun.

Les også: Redaktørforeningen: - Alvorlig å skremme journalister

– Klossete oppførsel
Melin synes å ha forståelse for reaksjonen til Bordvik. Han avslutter sin epost slik:

«Det er selvsagt helt uakseptabelt at min klossede oppførsel skal ramme deg som privatperson. I dette tilfellet har jeg ikke klart å se at mitt forsøk på humor kunne tolkes – og det helt rettmessigt – på en helt anden måte enn det som var tiltenkt. Jeg har stor respekt for det arbeidet som gravende journalister, som deg selv, gjør og den viktige rolle som dere spiller i samfundsdebatten. Jeg kan ikke gøre andet end å beklage dette og gi dig og dine kollegaer den professionelle respekten dere fortjener».

Prioriterte ikke politiet
Dagens Medisin tok igjen kontakt med Jesper Melin og opplyste at saken ville bli omtalt i avisen med hans beklagelse overfor Bordvik. Vi ønsket også svar på hvorfor han ikke beklaget overfor journalisten tidligere, og hvorfor han ikke forklarte overfor politiet at rosene var ment som en spøk. Via hans kommunikasjonsrådgiver får vi følgende svar på SMS:

«DM var invitert inn til en halvdags omvisning og intervju hos oss i høst. Slik jeg oppfattet det, hadde vi en svært god tone. Jeg var noe uenig i en del av påstandene i saken som kom ut av intervjuet og i ettertid valgte jeg å sende roser og sjokolade til journalisten som en vennlig ment spøk, mest for å vise at jeg ikke tok saken ille opp. Da politiet i etterkant tok kontakt på telefon, fikk jeg beskjed om at det handlet om bestikkelse av en journalist. Senere ble motivet fra politiets etterforskning oppgitt som hensynsløs atferd. Det sto ingenting om at journalisten oppfattet handlingen som en trussel. Jeg anså derfor ikke saken som en prioritet. Det var først da DM tok kontakt, at jeg oppfattet hvordan dette hadde blitt tolket. Jeg sendte derfor en unnskyldning til journalisten to dager etter at DM hadde tatt kontakt og gjort meg oppmerksom på hvordan journalisten hadde tolket hendelsen. Jeg beklaget til journalisten og håper med det at saken er over».

Les også: Slik reagerer fastlegene på rose-saken

m%c3%a5lfridbordvik04.jpg

BEKLAGER TIL JOURNALISTEN: Fire måneder etter at Jesper Melin sendte blomstene, sier han unnskyld til journalist Målfrid Bordvik og forklarer det hele som en spøk. – Det var vanskelig å oppfatte dette som humor. Rosene kom anonymt med en hilsen som var egnet til å skape ubehag og usikkerhet rundt hva jeg kunne vente meg fremover, sier Bordvik. Foto: Silje Katrine Robinson

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!