Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

I TRØBBEL: Espen Remme, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, må spare 133 millioner kroner. Torsdag er det ekstraordinært styremøte i foretaket, og flere sparetiltak legges frem.

I TRØBBEL: Espen Remme, administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, må spare 133 millioner kroner. Torsdag er det ekstraordinært styremøte i foretaket, og flere sparetiltak legges frem. Foto: Arkvifoto

Helse Møre og Romsdal med nye sparetiltak

Helse Møre og Romsdal har over flere år hatt trøbbel med økonomien. Nå lanserer foretaket ytterligere sparingstiltak. 

Som Dagens Medisin omtalte i desember, var årets kassakreditt i Helse Møre og Romsdal, på 356 millioner kroner, allerede da brukt opp. Foretaket hadde behov for 50 millioner i kreditt for å dekke lønn til ansatte og til andre utgifter før jul.

Les mer: Sykehus må betale lønn med kreditt

I desember vedtok styret å nedbemanne med 200 årsverk. Dette vedtaket er senere justert til å handle om en kostnadsreduksjon i kroner, og ikke i antall årsverk.

Må spare 133 millioner
I et ekstraordinært styremøte torsdag denne uken vil styret legge frem en plan for denne kostnadsreduksjonen.

– Vi har skissert nye tiltak for rundt 133 millioner kroner. Dette kommer i tillegg til tiltakene på 69 millioner kroner som ble lagt frem for styret i desember, sier administrerende direktør Espen Remme, ifølge foretaket.

Totalt er det skissert tiltak for 202 millioner kroner, men Remme oppgir at mange av disse ikke har en helårseffekt i 2019.

Flere tiltak
– Ut fra tidligere erfaringer vi det også være knyttet risiko til å oppnå 100 prosent økonomisk effekt for alle tiltakene. Alle forslag er vurdert ut fra kompleksitet i gjennomføringen og effekt på økonomien, sier Remme.

Blant tiltakene som styret skisserer er: Legge ned sengepost på psykiatrisk senter, reduksjon av mertid, endring av tilbud i spesialisert behandling, samling av fødetilbud, effektivisering gjennom digitalisering, sette ut flere tjenester, og akuttprosjekt.

 

Kommentarer

 • Frustrert overlege 28.01.2019 18.18.11

  4 sykehus i kort avstand til hverandre uten samhandling og uten en felles plan, en amatør av en direktør som er handlingslammet og aldri har tatt en eneste selvstendig avgjørelse, en elendig organisasjonsmodell som gjør linjene opp til de som bestemmer helt uoverkommelige, en struktur i kirurgiskavdeling hvor det som var et rent elektivt sykehus nå har en lokalpatriotisk Avd sjef som vil ha alt dit med en fraværende klinikksjef med et klønete og helt dysfunksjonelt kirurgisk miljø på det egentlige flaggskipet, medisinsk klinikk med dårlig rekruttering,et luftslott av et sykehus planlagt på Hjelset i Molde uten plan for rekruttering på bekostning av Kristiansund , fødestrid, fogderi, elendighet... ingen plan for noe... nedbygging av det største sykehuset og det som er satsningsområder ellers i landet for å om mulig spare...ikke usannsynlig at administrasjonen i HMR kanskje er den dårligste i hele landet og det sier vel sitt....

 • Torgeir 22.01.2019 16.21.20

  Det bygges og bygges det ene nye bygget etter det andre dukker opp som paddehatter men til den dagelige drift er det ikke penger. Noen skulle fått på blanke messingen.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!