GIR SEG: Lars Vorland gir seg som administrerende direktør i Helse Nord, hvor han har sittet som direktør i 15 år. Her avbildet etter et møte i Beslutningsforum. Foto: Lasse Moe

Lars Vorland gir seg som direktør

Administrerende direktør i Helse Nord, Lars Vorland, har bedt sitt styre om å starte søket etter hans etterfølger.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Onsdag ble det klart at Helse Nord må finne en ny administrerende direktør. Det fremgår av en pressemelding fra Helse Nord. Lars Vorland har ved flere anledninger nylig antydet at yrkeskarrieren snart er over. 69-åringen har vært øverste leder i Helse Nord de siste 15 årene, men nå er han klar til å overlate roret til andre.

– Det har vært 15 fine år i en jobb jeg har trivdes, og fortsatt trives, i. Denne stillingen er utfordrende, og min etterfølger får en krevende og samtidig svært givende jobb. Du tviler aldri på nytten av arbeidet du utfører, sier Vorland i pressemeldingen.

 
Vil søke etter rekrutteringsfirma over nyttår
Styret i Helse Nord RHF har opprettet et underutvalg for å rekruttere ny administrerende direktør. Underutvalget består av:
 
• Renate Larsen, styreleder
• Svenn Are Jenssen, styremedlem
• Fredrik Sund, styremedlem
 
Styret vil også benytte et rekrutteringsfirma. Tilbudsforespørsel for oppdraget går ut over nyttår.
 
Blir i jobben til ny leder er på plass
Det går fort seks til tolv måneder før ny toppleder i Helse Nord RHF har sin første arbeidsdag, ifølge Helse Nord. Vorland blir i jobben inntil ny administrerende direktør er på plass.
 
– Lars Vorland har betydd mye for utviklingen av Helse Nord. Han har tatt meg godt imot som ny styreleder, og jeg setter pris på at vi fortsatt skal jobbe sammen framover. Styret er glad for at Lars har sagt seg villig til å være i stillingen inntil ny direktør er på plass. Det gjør at styret får nødvendig ro til å finne den rette kandidaten, sier styreleder i Helse Nord RHF, Renate Larsen.
Powered by Labrador CMS