NY DIREKTØR:Tidligere legepresident Hege Gjessing gleder seg til å overta som direktør ved Sykehuset Østfold. Foto: Vidar Sandnes

Hege Gjessing blir ny direktør ved Sykehuset Østfold

Den tidlige legepresidenten ble ansatt i ekstraordinært styremøte ved sykehuset, onsdag ettermiddag.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

– Jeg gleder meg veldig til denne jobben. Jeg har gjennom jobberfaringer i ulike lederstillinger i helsesektoren blitt glad i ledelse, og mener det er viktig og meningsfullt arbeid, sier Gjessing i en kommentar til Dagens Medisin.

Hun påpeker at det er spesielt spennende at Sykehuset i Østfold har en så klar profil på teknologi og innovasjon.

– Sykehuset er i en spennende fase hvor det er mulig å få til en god utvikling fremover, sier Gjessing.

Og hun legger til:
– Den tidligere ledelsen og alle ansatte har gjort en kjempejobb rundt etablering og innflytting i et nytt og moderne sykehus. Jeg gleder meg til å bli kjent med ansatte og alle deler av sykehuset, sier Gjessing.

– Hva blir de største utfordringene?

– Det er som ved alle sykehus den daglige driften, men også å sikre god faglig kompetanseutvikling, sier Gjessing.

Fornøyd styreleder
- Med denne ansettelsen får vi en engasjert og dyktig leder. Hege Gjessing har erfaring fra roller der hun har vært avhengig av evne til å skape tillit, påvirke retning og få med seg organisasjonen. Hun fremstår som en tydelig og inkluderende leder, som legger vekt på dialog og samhandling i sitt lederskap, sier styreleder Marianne Fålund ved Sykehuset Østfold.

Fra 2011-2015 var Gjessing president i Legeforeningen og fikk blant annet gjennomslag for faste stillinger for leger i spesialisering i sykehus.

Etter at hun gikk av som legepresident har Gjessing blant annet jobbet som fastlege, seksjonsleder i akuttmottaket i Kristiansand, og hun har hatt ansvar for regional strategi for kvalitet, pasientsikkerhet og HMS i Helse Sør Øst.

I dag er Gjessing divisjonsdirektør på Kongsvinger Sykehus, et av de seks sykehusene i Sykehuset Innlandet HF. Kongsvinger blir fra 1.februar 2019 virksomhetsoverdratt til Ahus. 

Gjessing overtar som direktør ved det nye sykehuset på Kalnes etter at den tidligere direktøren gjennom ni år, Just Ebbesen trakk seg fra stillingen i april i år. Det gjorde han etter at tilliten til ham fra både ansatte og etter hvert styret, over tid ble stadig mer tynnslitt.

Etter at Ebbesen trakk seg, har Irene Dahl Andersen vært konstituert i jobben som administrerende direktør. Hun var en av søkerne til stillingen som direktør, men ble slått av Gjessing på målstreken. Gjessing sto ikke på den opprinnelige søkerlisten som ble offentliggjort da søknadsfristen gikk ut, men hennes navn dukket opp på en ny og utvidet søkerliste før det ekstraordinære styremøtet i ettermiddag.

Det er ikke avklart når Gjessing tiltrer.

Powered by Labrador CMS