– Jeg ville åpenbart ikke takket ja til å bli direktør hvis jeg ikke hadde fått mulighet til å gå tilbake til en slik stilling, sier avgått sykehusdirektør ved Universitetet i Nord-Norge (UNN), Tor Ingebrigtsen. Foto: UNN

Tor Ingebrigtsen jobber fortsatt ved UNN

Tidligere sykehusdirektør ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), Tor Ingebrigtsen, jobber nå som rådgiver ved sykehuset.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

NARVIK (Dagens Medisin): – Tor Ingebrigtsen hadde inngått avtale med daværende styreleder før dette skjedde at han måtte slutte som direktør. Da var avtalen at han skulle jobbe fram til september inneværende år, og så skulle han ta ut sin opptjente overlegepermisjon siste halvdel av 2018. Vi er midt i den perioden nå.

Det sier konstituert direktør ved UNN, Marit Lind, til Dagens Medisin.

  • Tor Ingebrigtsen annonserte i februar at han skulle gå av som direktør. Han hadde hatt jobben siden 2007. Han begrunnet avgangen med at han hadde oppnådd de prosjekter og prosesser som han hadde blitt bedt om å gjennomføre. Som følge av trussel-saken trakk senere hele toppledelsen ved UNN seg: Styreleder Jorhill Andreassen og nestleder Erling Espeland trakk seg fra sine posisjoner ved UNN med umiddelbar virkning. Også Ingebrigtsen, som hadde sagt opp, gikk fra jobben med umiddelbar virkning.

Marit Lind sier Ingebrigtsen også hadde i sin avtale at UNN skulle finansiere et professorat ved Universitetet i Tromsø (UiT).

Les mer: Her er Tor Ingebrigtsens avtale

– Og der jobbes det i et samarbeid mellom HR-avdelingen ved UNN og ved  UiT overfor Ingebrigtsen med å få dette på plass ved vanlig kvalifikasjonsgjennomgang ved professorat.  Mange av dem som er professorer på Universitetet i Tromsø har en bistilling ved UNN i en liten prosent, sier Lind.

– Og den samme ordningen skal Tor ha, som mange av de andre professorene.

– Og det er greit, slik situasjonen har vært?

– Ja, han skal også forske på registerarbeid, et arbeid han var engasjert i mens han var direktør også.

– Hvor lenge kan han ha denne stillingen som rådgiver ved UNN? 

–  Det er ingen tidsbegrensning for denne stillingen han har fått som rådgiver.

– Folk kan reagere på at Ingebrigtsen er på UNN fortsatt?
– Han måtte jo slutte som direktør, han ble jo ikke sagt opp. Han har masse kompetanse, og veiledet forskningskandidater mens han var direktør. Han har et stort engasjement for forskning og det har han fortsatt.

Ifølge Lind skal Ingebrigtsen jobbe med registerarbeid innen nevrokirurgi.

Ingebrigtsen: – Fordel for alle parter om jeg bytter hovedarbeidsgiver

Tor Ingebrigtsen sier til Dagens Medisin at han er fornøyd med løsningen.

– Nå er jeg inne i den perioden som jeg hadde i arbeidskontrakten – der det var avtalt en fire måneders studiepermisjon, som er på samme vilkår som overlegepermisjon. Den brukes til faglig oppdatering som hadde vært relevant for direktørfunksjonen dersom jeg hadde fortsatt som direktør – eller som faglig oppdatering om jeg skulle tilbake til en fagstilling.

– Og nå bruker jeg den altså til faglig oppdatering for å kunne gå inn i et professorat ved Universitetet i Tromsø fra 1.januar 2019.

Ingebrigtsen understreker at han mener det er svært viktig for lederrekrutteringen å rekruttere ledere med relevant faglig bakgrunn i sykehusene, og at den som blir ansatt har mulighet for å gå tilbake til en fagstilling.

– Det er et viktig prinsipp, og jeg er glad for å ha den muligheten. Jeg ville åpenbart ikke takket ja til å bli direktør hvis jeg ikke hadde fått mulighet til å gå tilbake til en slik stilling.

– For øvrig tenker jeg at det vil være en fordel både for sykehuset og meg om jeg kan bytte hovedarbeidsgiver. Det er mer hensiktsmessig enn at jeg som eksdirektør skal ha en tydelig rolle i sykehuset. Så det er en god løsning som likevel gir meg en mulighet til å jobbe.

Styreleder i UNN, Angsgar Gabrielsen, sier til Dagens Medisin at han avstår fra å kommentere avtaler som tidligere styreledere har gjort.

Powered by Labrador CMS