Camilla Stoltenberg er direktør for Folkehelseinstituttet i seks nye år. Arkivfoto. Foto:

Tar seks nye år som FHI-direktør

Camilla Stoltenberg ble fredag utnevnt til direktør ved Nasjonalt folkehelseinstitutt for en ny periode på seks år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Stoltenberg er klar på hva som er hennes motivasjon for seks nye år i jobben, og hun er fornøyd med det hun har fått til så langt:

– Siden jeg overtok jobben som direktør ved Folkehelseinstituttet i 2012 har jeg vært begeistret for medarbeiderne, samfunnsoppdraget og arbeidet som leder fra første dag. Sammen med medarbeiderne og samarbeidspartnere i inn- og utland har vi oppnådd mye siden da, sier Stoltenberg til Dagens Medisin.

Hun peker på at hun har tatt initiativ til store endringer i instituttet:

– Dels for at vi skal bli bedre og raskere, og få til mer for hver krone – og dels som respons på endringer som departementet, regjeringen og Stortinget har besluttet.

– Retten til å ytre seg

FHI-direktøren er opptatt av åpenhet.
– Jeg er opptatt av våre medarbeideres rett til å ytre seg, og av åpenhet om faglige diskusjoner. Debatter mellom våre medarbeidere foregår i økende grad i offentligheten. Jeg mener det er bra, blant annet fordi det skjerper oss i Folkehelseinstituttet, og fordi det gir befolkningen mulighet til innsyn i usikkerhet og uenighet som ligger til grunn for slutninger og råd.

– Befolkningen får anledning til å lære om forskning, om forskjellen på enkeltstudier og kunnskapsoppsummeringer, eller på kunnskapsstatus og råd. Dette kan skape forvirring, men er bedre enn alternativet som ofte vil være hemmelighold eller mangel på ytringsrom, og mitt mål er at det skal gi grunnlag for tillit og krav til kvalitet på kunnskapen. Samtidig skal det være klart hva instituttledelsen mener i de tilfellene der vi gir råd, sier hun.

– Stolt
– Folkehelseinstituttet er en operativ beredskaps- og kunnskapsorganisasjon med svært mange driftige og kompetente medarbeidere. Jeg er stolt over at vi har klart å levere det vi skal og vel så det, i en periode der vi har effektivisert driften og gjennomført store omstillinger.

Nedbemanning
– Nedbemanningen i forbindelse med budsjettkuttene i 2017 og 2018 har vært det tyngste jeg har gjort som leder. Det er viktig for meg å fortsette å være gode og bli stadig bedre, og å bidra til å holde ambisjoner og arbeidsglede oppe hos medarbeiderne i årene fremover. Jeg er sikker på at vitenskapelig kunnskap vil bli stadig viktigere for samfunnet i årene fremover – både i kriser og i fredeligere tider, sier Stoltenberg.

Powered by Labrador CMS