Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

OFFENSIV: – Tallet må ikke tolkes som en «mission accomplished». Rundt halvparten av midlene fra Horisont 2020 skal fortsatt fordeles, og vi både kan og må benytte denne muligheten til å øke forskning- og innovasjonssamarbeidet, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen. Arkivfoto

OFFENSIV: – Tallet må ikke tolkes som en «mission accomplished». Rundt halvparten av midlene fra Horisont 2020 skal fortsatt fordeles, og vi både kan og må benytte denne muligheten til å øke forskning- og innovasjonssamarbeidet, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen. Arkivfoto

Norsk rekord i forskningsmidler fra EU

For første gang har norske forskere så langt hentet inn mer enn 2 prosent av de utlyste midlene i EUs åttende rammeprogram.

Annons:

Horisont 2020 er EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Programmet regnes for verdens største med et budsjett på 77 milliarder euro for 2014-2020.

Hittil har norske aktører, i perioden fra 2014 til og med mars i år tått cirka 5,4 milliarder kroner, omtrent 600 millioner euro. Det er første gang norske forskere henter inn over to prosent av de utlyste forskningsmidlene, melder Forskningsrådet.

Regjeringens ambisjon har vært en andel på minst to prosent.

Administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen mener det er gledelige tall.

– Norsk forskning og innovasjon blir stadig bedre, og nå ser vi at de gode forskerne søker og får bra gjennomslag i Horisont 2020. Resultatet viser at norske forskere, bedrifter og offentlige virksomheter er mer aktive i europeisk forsknings- og innovasjonssamarbeid, uttaler Røttingen til Forskningsrådet nettside.

Han understreker at tallet ikke må tolkes som en «mission accomplished».

– Rundt halvparten av midlene fra Horisont 2020 skal fortsatt fordeles, og vi både kan og må benytte denne muligheten til å øke forskning- og innovasjonssamarbeidet, sier Røttingen.

Horisont 2020 er EUs forsknings- og innovasjonsprogram og med sitt budsjett på 77 milliarder euro, for perioden 2014-2020, regnes programmet for verdens største.

Over 10 mill. euro til OUS
De i alt 24 helseforetakene som har fått forskningsmidler står for over 10 millioner euro. Blant andre er Oslo universitetssykehus er oppført med 7,9 millioner euro og Helse Bergen med over 1,6 millioner euro.

Se hele oversikten her.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   5 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Ola Myklebost 15.05.2018 22.53.39

  Hadde vært interessant å vite hvor stor andel av Norges innbetaling vi tar tilbake?

 • Juks 11.05.2018 23.15.03

  Helse Bergen ? de anmelder forskerene for juks av Hansen ,Kvinnsland og Søreide hvordan kan de få ,eller hvar de ikke juks alikevel Kvinnsland kan du svare var det juks eller ikke .

Nyheter fra startsiden

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

HELSEDIREKTØREN BER SYKEHUSENE TA GREP

Når ikke målet for færre pasientskader2

STATSBUDSJETTET 2019

Dette er helselekkasjene

Pasient- og brukerombudet i Oslo og Akershus:

Frykter et eldreombud vil gå utover andre pasientgrupper2

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!