OFFENSIV: – Tallet må ikke tolkes som en «mission accomplished». Rundt halvparten av midlene fra Horisont 2020 skal fortsatt fordeles, og vi både kan og må benytte denne muligheten til å øke forskning- og innovasjonssamarbeidet, sier administrerende direktør i Forskningsrådet, John-Arne Røttingen. Arkivfoto Foto:

Norsk rekord i forskningsmidler fra EU

For første gang har norske forskere så langt hentet inn mer enn 2 prosent av de utlyste midlene i EUs åttende rammeprogram.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Horisont 2020 er EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Programmet regnes for verdens største med et budsjett på 77 milliarder euro for 2014-2020.

Hittil har norske aktører, i perioden fra 2014 til og med mars i år tått cirka 5,4 milliarder kroner, omtrent 600 millioner euro. Det er første gang norske forskere henter inn over to prosent av de utlyste forskningsmidlene, melder Forskningsrådet.

Regjeringens ambisjon har vært en andel på minst to prosent.

Administrerende direktør i Forskningsrådet John-Arne Røttingen mener det er gledelige tall.

– Norsk forskning og innovasjon blir stadig bedre, og nå ser vi at de gode forskerne søker og får bra gjennomslag i Horisont 2020. Resultatet viser at norske forskere, bedrifter og offentlige virksomheter er mer aktive i europeisk forsknings- og innovasjonssamarbeid, uttaler Røttingen til Forskningsrådet nettside.

Han understreker at tallet ikke må tolkes som en «mission accomplished».

– Rundt halvparten av midlene fra Horisont 2020 skal fortsatt fordeles, og vi både kan og må benytte denne muligheten til å øke forskning- og innovasjonssamarbeidet, sier Røttingen.

Horisont 2020 er EUs forsknings- og innovasjonsprogram og med sitt budsjett på 77 milliarder euro, for perioden 2014-2020, regnes programmet for verdens største.

Over 10 mill. euro til OUS
De i alt 24 helseforetakene som har fått forskningsmidler står for over 10 millioner euro. Blant andre er Oslo universitetssykehus er oppført med 7,9 millioner euro og Helse Bergen med over 1,6 millioner euro.

Se hele oversikten her.

Powered by Labrador CMS