Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

VIL VENTE: Olaug Bollestad (KrF) vil ikke konkludere om hvorvidt KrF vil støtte opposisjonen i kravet om at ambulanseflykontrakten må avsuttes. Først vil hun høre hva helseministeren sier i Stortinget neste uke. Arkvifoto.

VIL VENTE: Olaug Bollestad (KrF) vil ikke konkludere om hvorvidt KrF vil støtte opposisjonen i kravet om at ambulanseflykontrakten må avsuttes. Først vil hun høre hva helseministeren sier i Stortinget neste uke. Arkvifoto.

KrF: – Høie har det hele og fulle ansvaret

– Helseministeren kan ikke skylde på verken anbudsprosesser eller foretak, sier Olaug Bollestad (KrF).

Annons:

Ap, Sp, SV og Rødt  krever en oppsigelse av flyambulanse-avtalen med det svenske selskapet Babcock.

KrF vil foreløpig ikke henge seg med på kravet fra opposisjonen:

Olaug Bollestad, leder av Stortingets helse- og omsorgskomité, vil vente med å konkludere før helseministeren har holdt sin varslede redegjørelse for Stortinget om saken neste uke.

Men Bollestad gjør det klart at hun mener helseminister Bent Høie (H) har det hele og fulle ansvaret for situasjonen:

– Det er uholdbart og ulevelig at beredskapen i Finnmark er så dårlig; et sted hvor sykehusene ikke ligger tett som hagl. Det må være beredskap på transport med personell. Høie kan ikke skylde på verken anbudsprosesser eller foretak. Han har ansvar for at det er likhet for loven i hele landet, sier Bollestad til Dagens Medisin.  

– Vi vil vente med å konkludere til Høie har holdt sin redegjørelse tirsdag, det er rett og rimelig, mener vi.

Etter brudd i forhandlingene mellom Norsk flygerforbund og Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA) sto flyene til Luftambulansetjenesten HF på bakken i forrige uke på grunn av pilotmangel.

Tirsdag ble det kjent at Luftambulansetjenesten HF får bistand fra Forsvaret for å styrke luftambulanseberedskapen.

Natt til mandag var det ingen ambulansefly i beredskap i hele Finnmark fylke.

Helse Nords styreleder Marianne Telle (49) har fått kritikk for sine roller i tildelingen av milliardkontrakten for ambulansefly. Telle er daglig sjef i rekrutteringsselskapet Bedriftskompetanse i Tromsø som jobber med å hyre piloter og annet personell for vinneren av ambulansefly-kontrakten.

Mandag erklærte hun seg inhabil på grunn av bindingene hun har til Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSAA) som administrerende direktør for rekrutteringsbyrået Bedriftkompetanse. Nå er det kjent at selskapet avslutter avtalen med Babcock.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • T.T 09.05.2018 20.10.19

  Kan en ha en styreleder som ikke kan fungere i slike store saker?

 • Profesjonell rollebevissthet. 09.05.2018 22.20.34

  Nei det kan man ikke. Rollebevisthet er første bud. Bagatellisering av rolleblanding er farlig og skadelig i offentlig forvaltning. Loven må være lik for alle.

 • Forklarer og forsvarer. 09.05.2018 18.30.55

  Helseministeren fraskriver seg som vanlig alt ansvar og forklarer og forsvarer seg selv og styreleder i Helse Nord. Kameraderi i helseadelen. Dette bidrar til politikerforakt.

 • Lege P 09.05.2018 15.12.11

  En samlet opposisjon samt en aldri så liten aksjon blant flyvere gjør at situasjonen får oppmerksomhet. Liknede eksempler finnes det nok en god del av. Informasjonsavdelingene med sine informasjonsstøtdempere og spin-doktorer klarer ofte å avlede oppmerksomheten eller bortforklare. Denne gangen peker flasketuten på: HELSEMINISTEREN.

 • Flasketuten og Bent Høie 09.05.2018 23.11.28

  Flasketuten peker på Bent Høie som mener anbud er viktig for å unngå korrupsjon. At styreleder Marianne Telle sitter med begge hendene dypt nede i honnning krukken er angivelig uvesentlig.

 • Uprofesjonell 09.05.2018 23.55.58

  Ikke akseptabelt og fullstendig uprofesjonelt. Kompetanse er fraværende, til tross for at de selv tror de har det Norske borgere gjennomskue dette spillet og bortforklaringene. Hvor naiv kan man bli.

Nyheter fra startsiden

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Søk i utbetalingene fra legemiddelindustrien

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

HELSEDIREKTØREN BER SYKEHUSENE TA GREP

Når ikke målet for færre pasientskader2

STATSBUDSJETTET 2019

Dette er helselekkasjene

Pasient- og brukerombudet i Oslo og Akershus:

Frykter et eldreombud vil gå utover andre pasientgrupper2

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!