Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Ble ikke enige om sluttavtale - sparker direktøren ved Sørlandet sykehus

Styret i Sørlandet sykehus sier de har mistet tilliten til Jan-Roger Olsen, og gir ham sparken.

Annons:
Jan-Roger Olsen. Arkivfoto.

Siden november har styret ved Sørlandet sykehus og administrerende direktør Jan-Roger Olsen vært enige om at det beste for sykehuset er at Jan-Roger Olsen går av som direktør til sommeren.

Grunnen er at det over lengre tid har vært dårlig samarbeid mellom arbeidstakerorganisasjonene og administrerende direktør.

Men partene er uenige om betingelsene for hans fratreden, og forhandlinger om en sluttavtale har de siste månedene har ikke ført fram.

Olsen får dermed sparken.

Det opplyser Sørlandet sykehus i en pressemelding.

– Det er beklagelig at vi ikke har lykkes med dette. Administrerende direktør skal og må ha styrets tillit, men et enstemmig styre i Sørlandet sykehus HF uttrykker nå at de ikke lenger har denne tilliten til Jan-Roger Olsen. Slik denne saken har utviklet seg, ser vi ingen annen utvei enn å avslutte arbeidsforholdet, sier styreleder Camilla B. Dunsæd i Sørlandet sykehus HF.

– Det er ingen tvil om at Jan-Roger Olsen gjennom årene har gjort en stor innsats for Sørlandet sykehus. Derfor er det ekstra leit at denne saken fikk et slikt utfall, sier Camilla B. Dunsæd.

– Økonomidirektør Per Qvarnstrøm er fra i dag konstituert i stillingen som administrerende direktør ved Sørlandet sykehus HF.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Avventende 12.02.2018 18.21.21

  Siste ord er nok ikke sagt i denne saken. Tipper at det ender opp med en avtale til slutt. Olsen er en ringrev.

 • ByeBye 10.02.2018 20.58.50

  Jeg håper at den begrunnelsen som er referert i DagensMedisin faktisk stemmer, det vil si, at sykehuset av bekvemmelighetsgrunner har AVSKJEDIGET og ikke sagt opp Olsen. Det ville i så fall vært i strid med AML på alle mulige måter. I det tilfellet vil Olsen vinne saken mot SSHF. Da bør DagensMedisin være årvåkne, og kjøre en massiv kampanje mot de inkompetente styremedlemmene som turer fram, slik sykehus i alle år har kunnet gi totalt beng i arbeidsregler, fordi ingen tør å gå til sak mot dem allikevel, da det fins flere eksempler på at leger da ikke får jobb i Norge mer. AML gjelder faktisk også ansatte i ledelsen. Videre burde man fokusert litt mer på den ekstremt lukrative avtalen denne dårlige taperen og soloplayeren Olsen har fått, og hvem som ga ham den. Etter mitt skjønn bør det være mulig å bli kvitt både Dunsæd, Olsens umiddelbare erstatter, og resten av animal-farm-gjengen. Heng dem ut til tørk, de fortjener ikke noe bedre.

 • DrPåsan 09.02.2018 16.40.03

  Dette er vel en variant av manne- og kvinnefalle i sykehusledelsen i Tromsø - ledere som skal knekke fagforeningene.

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!