Ble ikke enige om sluttavtale - sparker direktøren ved Sørlandet sykehus

Styret i Sørlandet sykehus sier de har mistet tilliten til Jan-Roger Olsen, og gir ham sparken.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Jan-Roger Olsen. Arkivfoto.

Siden november har styret ved Sørlandet sykehus og administrerende direktør Jan-Roger Olsen vært enige om at det beste for sykehuset er at Jan-Roger Olsen går av som direktør til sommeren.
Grunnen er at det over lengre tid har vært dårlig samarbeid mellom arbeidstakerorganisasjonene og administrerende direktør.

Men partene er uenige om betingelsene for hans fratreden, og forhandlinger om en sluttavtale har de siste månedene har ikke ført fram.

Olsen får dermed sparken.

Det opplyser Sørlandet sykehus i en pressemelding.
– Det er beklagelig at vi ikke har lykkes med dette. Administrerende direktør skal og må ha styrets tillit, men et enstemmig styre i Sørlandet sykehus HF uttrykker nå at de ikke lenger har denne tilliten til Jan-Roger Olsen. Slik denne saken har utviklet seg, ser vi ingen annen utvei enn å avslutte arbeidsforholdet, sier styreleder Camilla B. Dunsæd i Sørlandet sykehus HF.

– Det er ingen tvil om at Jan-Roger Olsen gjennom årene har gjort en stor innsats for Sørlandet sykehus. Derfor er det ekstra leit at denne saken fikk et slikt utfall, sier Camilla B. Dunsæd.

– Økonomidirektør Per Qvarnstrøm er fra i dag konstituert i stillingen som administrerende direktør ved Sørlandet sykehus HF.

Powered by Labrador CMS