Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

LAGT FREM PÅ KONGRESS: Faksimile fra presentasjonen på International Stroke Conference i Los Angeles – med Bergensforskerne egne «intern-PR-kommentarer» i gul boks.

LAGT FREM PÅ KONGRESS: Faksimile fra presentasjonen på International Stroke Conference i Los Angeles – med Bergensforskerne egne «intern-PR-kommentarer» i gul boks.

Viser til norsk forskning i USA-retningslinjer

I nye amerikanske retningslinjer for behandling av hjerneslag vises det til to studier fra Bergen Stroke Research Group.

Annons:

I fjor høst ble resultatene av Norwegian Tenecteplase Stroke Trial publisert i Lancet Neurology.

Studien, som sammenlignet to ulike typer blodproppløsende medikamenter, var et samarbeid mellom 13 norske sentra.

Samme år ble resultatene fra en annen Bergens-initiert studie, Norwegian Sonothrombolysis Acute Stroke Study (NOR-SASS) publisert i Stroke.

Forrige uke kom American Heart Association (AHA) og American Stroke Association (ASA) med nye retningslinjer for hjerneslagbehandling.  Retningslinjene ble lagt frem på International Stroke Conference i Los Angeles, USA.

I presentasjonen av anbefalingene er det henvist til de to norske studiene (se illustrasjon øverst i saken).

"Er stort"
UiB-professor og overlege Lars Thomassen ved Nevrologisk avdeling på Haukeland Universitetssjukehus, er stolt over norsk bidrag.

– Det er jo stort at en norsk studie får direkte betydning for internasjonale retningslinjer og at studiene åpner for endring av slagbehandling internasjonalt, sier Lars Thomassen til Dagens Medisin.

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!