Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

Statens Legemiddelverks Steinar Madsen frykter en alvorlig situasjon. Arkivfoto.

Statens Legemiddelverks Steinar Madsen frykter en alvorlig situasjon. Arkivfoto.

Risikerer å gå tom for stoffskiftemedisin til 200.000 pasienter

Det er igjen en alvorlig mangelsituasjon på stoffskiftemedisin.

Annons:

Igjen risikerer man å gå fullstendig tom for alle styrker av Levaxin, som er et legemiddel mot for lavt stoffskifte, melder Statens legemiddelverk (SLV).

Samme situasjon oppsto også for ett år siden, i mars 2016.

- Dette kan bli en veldig alvorlig mangel, sier fagmedisinsk direktør i Statens legemiddelverk, Steinar Madsen, til Dagens Medisin.

En mangel på Levaxin vil ramme svært mange pasienter, nær 200.000 bruker dette.

Statens legemiddelverk anbefaler derfor at apotekene leverer ut kun en pakning per pasient og ber pasienter vente om de har nok Levaxin til over mangelperioden.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • lege 06.12.2017 17.33.14

  Skulle vært artig å høre noe mer fra Madsen og SLK om årsaken til at et slik problem blir gjentakende. Bør medisinaldepotet gjenopprettes? Skyldes dette hard priskonkurranse, og at for få leverandører til slutt kan levere? Madsen må jo ha noen formeninger om dette, og SLK må vel ha et eller annet ansvar?

 • Ragne Marie Ristvedt 06.12.2017 17.32.41

  Hei, Artikkelen sier "..ber pasienter vente om de har nok Levaxin til over mangelperioden." og "Dette kan bli en veldig alvorlig mangel". Hvor lang er forespeilet mangelperiode? Mvh Ragne :-)

 • Ragne Marie Ristvedt 06.12.2017 17.41.24

  Her følger utfyllende informasjon: https://legemiddelverket.no/nyheter/mangel-pa-levaxin

 • tk 06.12.2017 15.42.19

  Kanskje på tide å se på hvordan og om man kan spise seg til balansert stoffskifte, slik mange gjør (jod og sink). Hos det tradisjonelle helsevesenet tilbys man tabletter og blir avhengige av det resten av livet. Kroppen slutter vel da å produsere tyroksin? mens mange har spist seg frisk av lavt stoffskifte, og da er man ikke avhengig av en upålitelig leverandør.

 • El 06.12.2017 22.22.01

  Tull og vas! Hva med de barna som har medfødt hypothyreose og er avhengig av thyroxin livet ut og de første leveukene. Elles risikerer de uttalt retardasjon i mental utvikling (kretinisme). Ikke skriv dumme kommentar hvis du ikke kan faget.

 • tk 08.12.2017 13.29.25

  Klar over at det ikke gjelder alle, men for oss voksne finnes det i mange tilfeller alternativer via kosthold. Men de blir også tilbud medikamenter et sted (offentlig) og kosthold (tilskudd) et annet sted -(privat naturlig nok), hvor de blir friske uten piller.

 • Ingrid 06.12.2017 13.31.50

  Hei! På tide å slippe opp for at naturlig tyroksin også kommer på blå resept kanskje? Hører aldri at det er tomt for insulin feks! Diabetikere har jo flere ulike medisiner de kan velge mellom hvis de ikke responderer på en av dem! Slik må det også bli for oss med lavt stoffskifte! Jeg ble kjempesyk av Levaxin, og fullt sykemeldt i over to år etter at jeg startet på medisinen. Ble bedre igjen da jeg sluttet med Levaxin - mange av symptomene forsvant etter bare noen dager. Og ble enda bedre da jeg fikk prøve Nature Thyroid. Men forskjellsbehandlingen av stoffskiftepasienter fortsetter har jeg skjønt! Ja til blå resept på medisinen som har vært på markedet i over 180 år - og som har gjort mange pasienter helt friske igjen. Til og med Hillary Clinton bruker naturlig stoffskiftemedisin fra gris (Armour). Nå må Statens legemiddelverk ta grep om situasjonen - så kan kanskje flere komme seg tilbake i jobb!! Hilsen journalist som ALDRI skal tilbake på Levaxin!

 • drDigg 06.12.2017 14.28.21

  180 år på markedet er ikke noe argument, Årelating har vært på markedet i tusenvis av år. Ellers er det total skandale at det går an å gå tom for tyroksin.

 • tk 06.12.2017 15.44.54

  drDigg- kanskje det er på tide å lære noe om Funksjonell medisin, og se på kroppens egen evne til å bidra til å reparere ubalanser? Mange, mange spiser seg frisk fra lavt stoffskifte, men da må man vite at det er mulig. I det tradisjonelle helsevesenet tilbys bare piller og piller og piller.

 • Ingrid 07.12.2017 10.28.11

  180 år på markedet er et argument når det virker! Det er på det rene at mange som gikk på NDT da Levaxin kom på markedet ble syke da de ble tvunget over på syntetisk. Det er også et argument at mange har mulighet til å bli helt friske igjen. Utrolig mange stoffskiftepasienter er uføre. Jeg var på god veg dit etter fire år som sykemeldt. Men så gikk jeg til en privat funksjonell lege, og fikk hjelp. Heldigvis har Lars Omdal startet forskningsprosjekt på NDT for å få bevist det mange av hans pasienter opplever: å bli frisk på kombibehandling eller ren NDT-behandling. Det er bare så synd for lommeboka at legemiddelverket står på sitt fram til resultatene hans foreligger. Husk at alle pasienter er ikke like! Forskjellige mennesker krever forskjellig behandling.

 • DrDigg 08.12.2017 10.14.00

  tk: Kroppen ordner som regel opp selv uten medisiner eller annen behandling, det et mitt mantra som lege. Men noen ganger, f.eks. som nevnt andre steder her, når kroppen er ute av stand til å produsere tyroksin er det piller som gjelder, selv med best tenkelige kosthold. For disse pasientene er pillemangel særlig kritisk. Å si til pasienten at det går an å spise seg ut av absolutt hva som helst er enda mer kritisk.

 • Doktern 06.12.2017 13.14.59

  På tide å gjenopprette et statlig medisindepot igjen kanskje?

Nyheter fra startsiden

bilde av erna solberg

Spesialisthelsetjeneste

Åpnet nytt sykehus i Bergen

Stig Slørdahl, beslutningsforum

Beslutningsforum vraket Ocrevus

Norske pasienter får ikke ny MS-medisin4

Kreftkongressen ESMO 2018

Mot mindre kreftbehandling

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Slik sikret Danmark full åpenhet om industripengene

Bilde av Joachim Henriksen

Utbetalinger fra legemiddelindustrien

Samarbeider kun med åpne leger

Oslo universitetssykehus

Går av som HR-direktør ved OUS

Kommende DM Arena-møter

Tidligere DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!