Direktøren for Sørlandet sykehus går av

Jan-Roger Olsen går av som administrerende direktør ved Sørlandet sykehus etter 14 år.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Jan-Roger Olsen Foto: Sykehuset Sørlandet

Det er i samråd med styret for sykehuset at han har besluttet å fratre stillingen fra sommeren 2018, opplyser sykehuset i en pressemelding.

Olsen har fått mye kritikk de siste årene,  og i høst stilte de ansatte ved alle de tre sykehusene i regionen mistillitsforslag mot ham, skriver NRK Sørlandet.

Styreleder Camilla Dunsæd medgir overfor NRK at mistillitsforslaget er en medvirkende årsak til at direktøren nå går av.

– Vi har hatt en dialog om hva som er den beste løsningen for sykehuset fremover og da har vi blitt enige om å gå over i andre oppgaver fremover, sier Dunsæd til NRK Sørlandet.

– Jan-Roger Olsen har vært øverste leder for sykehuset i en lang periode med store og tunge oppgaver. Jeg har stor respekt for at han nå i samråd med styret går over i en

annen rolle. Vi starter arbeidet med å rekruttere ny administrerende direktør umiddelbart og har som mål at denne skal være på plass til sommeren, uttaler styreleder Camilla Dunsæd ved Sørlandet sykehus.

Jan-Roger Olsen vil etter fratreden ha ett års lønnet studiepermisjon i henhold til avtale, opplyser sykehuset.

«Deretter vil han arbeide ett år med andre oppgaver ved Sørlandet sykehus før han går av med pensjon ved fylte 67 år», heter det videre.

Powered by Labrador CMS