Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Abonnere
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

– Det har vært mye følelser i sving, men nå er vi mest lettet

Leger ved Ahus gleder seg over dommen i arbeidsretten og forteller at de både ble overrasket og lettet da den kom. 

Publisert: 2017-11-08 — 06.00
Denne artikkelen er over fire år gammel.

Tirsdag var dagen derpå for Legeforeningen etter at de tok en overraskende seier i arbeidsretten mandag. Arbeidsrettens flertall mente altså at Rikslønnsnemnda ikke hadde hjemmel til å videreføre unntakene fra arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven, mot Legeforeningens vilje.

Legene jublet da dommen ble kjent. Dagens Medisin møter flere LIS-leger på Akershus universitetssykehus dagen etter rettsavgjørelsen. De forteller om en lettelse da dommen kom.

– Det er trist og si det, men vi ble jo overrasket over dommen. Nå hadde vi nesten gitt opp å komme gjennom og vinne denne saken, selv om det egentlig er en selvfølge at vi skal ha rett til kollektivt vern, sier Andreas Tronsen, LIS-lege i kirurgi ved sykehuset.

– Hva forventer dere vil skje fremover nå?

– Vi håper på det beste. Jeg er stolt av Legeforeningen og deres stå på-vilje. Vi har et større håp enn forrige gang, sier Attiq Sohail, LIS-lege i indremedisin.

Han ble selv tatt ut i streik i fire uker, og forteller at det var fortvilende samtidig som det var viktig sak å kjempe for samlet.

– Er denne dommen noe dere forventer vil få praktisk betydning for deres arbeidshverdag her ved sykehuset?

– Det er vanskelig å spå det nå, i og med at man ikke vet hva som kommer ut av det foreløpig. Nå er vi vel ved et sånt punkt at vi har de rettighetene vi hadde fra før – og om de kommer til å endre seg det vet man ikke, men vi kan jo håpe, sier Elin Augustsdottir, LIS-lege i kirurgi.

– Hvordan opplever dere at legemiljøet har stått samlet i denne saken?

– Det har vært en stor oppslutning blant alle som jobber ved sykehuset. Det har vært mye følelser og sinne, men i dag føler vi mest lettelse. Vi er glade for at vi har kommet dit vi har kommet selv om saken ikke er ferdig ennå, sier Andreas Tronsen. 

Nyhetsbrev
Følg med på siste nytt fra Dagens Medisin ved å abonnere på vårt gratis nyhetsbrev og følge oss i sosiale medier.
Del:

Kommentarer

OBS! Du må logge inn for å kommentere

Bli medlem
 • tullball 09.11.2017 01.54.58

  For noen brødhuer de har ansatt ved kir avd. Det er ikke akkurat veltalende politikere. En selvfølge at vi skal bestemme over arbeidstida vår selv? Er det en selvfølge at en ansatt på KIWI skal få bestemme over arbeidstida selv? Jeg ville sagt at det er en selvfølge at AML også skal gjelde leger. Enten så er alle like for loven, eller så har vi animal farm. Men jeg bestemmer ikke over arbeidstida mi selv, og med legeforeningen, så er det faktisk en selvfølge, ettersom legeforeningen vil at vi skal jobbe mye og tjene mye. Dessuten er det her stor interessemotsetning mellom en kir lis som trenger volum, og meg i en ikke-kir spesialitet. Jeg er ikke interessert i volum, og jeg er ikke interessert i å bli flinkest mulig, jeg er interessert i å få spesialisttakster som privatpraktiserende. Interessert i å hoppe over mest mulige byråkratiske hindere og unngå arbeidsskifter for å få penga. Det er legeforeningen imot. Disse folka er helt kinderegg

 • Lege 09.11.2017 22.43.19

  Kjære deg. Å sammenligne en kunnskapsbedrift med Kiwi viser at du har hørt litt for mye på Anne-Kari Bratten. Det kan overhodet ikke sammenlignes, og du er i aller høyeste grad ikke representativ for legene i spesialisthelsetjenesten, hverken i kirurgiske eller ikke-kirurgiske fag. De fleste er samvittighetsfulle og opptatte av å gjøre en best mulig jobb for pasientene sine. Du derimot, burde absolutt finne deg noe annet å gjøre. Ingen arbeidstidordning kan fikse det som har gått skeis her.

Nyheter fra startsiden

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!