Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
  • DM Pharma
  • Annonsere
  • Kontakt oss
  • Nyhetsbrev
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Ledig jobb
  • Logg inn

VIL UTSETTE: Også Sp ønsker å utsette hele pilotprosjektet med primærhelseteam, sier Kjersti Toppe, medlem i Stortingets helse- og omsorgskomite. Arkivfoto.

VIL UTSETTE: Også Sp ønsker å utsette hele pilotprosjektet med primærhelseteam, sier Kjersti Toppe, medlem i Stortingets helse- og omsorgskomite. Arkivfoto.

Halvparten av pengene til primærhelseteam tas fra allmennlege-satsing

28 av de 55 millionene som skal gå til prøveprosjekt med Primærhelseteam, hentes fra andre tiltak for utvikling av allmennlegetjenesten.

Annons:

Også Senterpartiet vil utsette hele piloten for primærhelseteam, og gir Tom Ole Øren, leder for Allmennlegeforeningen støtte i at den må utsettes.

– Uholdbart
– Nå er det viktigere å styrke fastlegerekrutteringen i kommunene, i alle kommuner. Uten en solid fastlegeordning, vil en aldri få til et primærhelseteam heller. At den nye piloten er finansiert ved å kutte allmennlegesatsingen, er helt uholdbart. Og selvsagt en uklok prioritering.

I budsjettproposisjonen heter det at: «Det foreslås 55 mill. kroner til et pilotforsøk med primærhelseteam i kommunen, hvorav 28 mill. kroner omprioritert fra andre tiltak for utvikling av allmennlegetjenesten».

– Det betyr at av en satsing på 55 millioner, så er 28 millioner tatt fra andre tiltak for utvikling av allmennlegetjenesten, sier Toppe til Dagens Medisin. 

– Sp kommer altså til å foreslå å utsette hele pilot for primærhelseteam, sier Toppe.

 

 

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 4 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


Nyheter fra startsiden

AVGÅTT UNN-DIREKTØR FORTSETTER MED MILLIONLØNN

Krever nye regler for sykehusledernes arbeidsavtaler6

Organisering av hjerneslagbehandlingen

– Dette er medisinsk helt vilt3

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!