Finner man den beste fastlegen på nettet?

Det er ingen garanti for at én av de legene som har fått de mest positive tilbakemeldingene på nettet, er nettopp den som oppfyller pasientens forventinger og krav.

Publisert

Denne artikkelen er mer enn fem år gammel.

Innlegg: Malin Rysstad, har pasienterfaring og bor i Kristiansand

LEGELISTEN HAR blitt et populært søk på nettet. Navngitte leger blir stjernemerket, og man har muligheten til å legge igjen en personlig vurdering.

Hovedhensikten med legelisten skal være å hjelpe pasienter til å finne en god fastlege. En som bare har fått positive tilbakemeldinger, vil naturligvis kjennes som det tryggeste valget, men har man fornuften i bakhånd, vet man at dette ikke gir noen garanti for at akkurat den legen oppfyller det som er dine forventinger og krav.

MISNØYE. De fleste leger vil til enhver tid oppleve å ha noen misfornøyde pasienter, og det er ofte de negative erfaringene som har størst behov for å videreføres.

Vi kjenner ikke grunnlaget for mye av det som skrives. En pasient som ikke får ut en resept – av god grunn – kan stemple legen som en «dårlig lege», selv om det i denne situasjonen ikke var tilfellet.

HVA ER «FLINK»? Legen som pasienten oppfatter som en «flink lege», kan være en som er hyggelig, støttende og gir deg følelsen av å bli tatt på alvor, selv om denne legen nødvendigvis ikke er den som gir den beste behandlingen eller er flinkest til å se sykdommene.

Med andre ord kan dette nettstedet ha mange vurderinger som ikke stemmer, men som likevel setter flere i et dårlig lys.

RELEVANS. Er man ikke fornøyd med sin lege, kan man bytte. En som ikke er god for deg, kan være den beste for andre igjen. Nettopp derfor man skal tenke seg godt om før man tar til seg det man leser. Det vi trenger tilgang til for at det skal bli lettere for oss å velge, er en oversikt over relevant informasjon som spesialiseringer og lignende.

Så får vi gå inn for å se legen med egne øyne.

Ingen oppgitte interessekonflikter

Powered by Labrador CMS