Nyheter for deg som jobber i helsevesenet

 
 • DM Pharma
 • Annonsere
 • Kontakt oss
 • Nyhetsbrev
 • RSS
 • Facebook
 • Twitter
 • Ledig jobb
 • Logg inn

ETTERLYSER KONSEKVENSER: Nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Kjersti Toppe (Sp), mener situasjonen ved UNN må få konsekvenser for ledelsen. Arkivfoto.

ETTERLYSER KONSEKVENSER: Nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Kjersti Toppe (Sp), mener situasjonen ved UNN må få konsekvenser for ledelsen. Arkivfoto.

Krever uavhengig gransking av UNN

Stortingspolitiker Kjersti Toppe (Sp) mener situasjonen ved UNN er uakseptabel.

Annons:

Nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, lege Kjersti Toppe, krever at situasjonen ved Universitetssykehuset Nord-Norge blir gjenstand for en uavhengig gransking.

– Må få konsekvenser for ledelsen
Som Dagens Medisin skrev fredag, har situasjonen ved UNN havnet på Helse- og omsorgsdepartementets toppledelses bord.

Departementsråd Bjørn-Inge Larsen innkalte i sommer til et møte der Helsetilsynet, Fylkesmannen og Helse-Nord var tilstede. Tema for møtet var de langvarige problemene med konflikter, dårlige resultater på pasientsikkerhetsundersøkelser og dårlig meldekultur.

Kjersti Toppe synes det er bra at HOD griper fatt i saken, men mener det ikke er nok:

“Jeg kan ikke forstå at dette bare kan passere”

- Kjersti Toppe (Sp)

– Helsemyndighetene kan ikke lenger stå på siden og se på dette. At HOD har hatt møte med det regionale helseforetaket er på høy tid. Men jeg frykter at det ikke endrer noen ting. Vi har visst lenge at pasientsikkerhetskulturen er truet ved UNN. At sykehuset ikke sørger for varsling av opplagte alvorlige hendelser, må få konsekvenser for ledelsen. Jeg kan ikke forstå at noe sånt bare kan passere.

Krever gransking
Hun mener det må foretas en gransking utført av eksterne:  

– Vi må få en uavhengig og ekstern gransking, og jeg kan ikke se for meg at ukulturen som er ved UNN kan rettes opp uten at ledelsen skiftes ut.  

I møtet ble det for øvrig også fastslått at pasientbehandlingen ved UNN kan karakteriseres som god. Overfor Dagens Medisin påpeker departementsråd Bjørn-Inge Larsen at man med de kvalitetsindikatorer og målinger man bruker, ikke finner noen indikasjoner på at pasienter får dårlig behandling ved UNN.

Kommentarer

Kontrollspørsmål for kommentarer   4 + 7 =   (legg sammen tallene for å kommentere)
NB! Vi har problemer med kommentarfeltet vårt. Opplever du at kommentaren din har forsvunnet, er det ikke fordi vi har slettet den, men en feil med indeksen på nettsiden. Vi jobber med å reparere løsningen så fort som mulig. OM KOMMENTARFELTET: Dårlig ytringsklima beskrives som et problem i deler av helsetjenesten, derfor har vi en åpning for anonyme kommentarer. Dagens Medisin oppfordrer imidlertid alle til å bruke fullt navn i kommentarfeltet, og kritisk vurdere om man har behov for å være anonym. Fullt navn og identifisering gjør debatten bedre – for alle! Ved å huke av boksen, godkjenner du publisering av kommentaren i artikkelen og Dagens Medisins regler for kommentarinnlegg.


 • Sosialliberalist 14.08.2017 13.42.52

  Kjersti Toppe ønsker at byråkratene skal bestemme dimensjonene og den fysiske utformingen av flasker, kartonger og beholdere generelt som brukes til å selge vin. Hun er en forbudsdame. Hun har ikke noe ønske om å forandre systemet, for hele grunnlaget for UNN, NPM og andre systemer, er at staten har monopol, og monopoler blir topptunge. Det eneste som kontrollerer kvaliteten i de offentlige helsesystemene, er når byråkrater tråkker hverandre på tærne og når det dannes en opinion som gjør det lønsomt med en valgkampsak som innebærer små systemforandringer.

 • Kaldt vann i blodet. 14.08.2017 08.09.28

  Fra artikkelen: "Overfor Dagens Medisin påpeker departementsråd Bjørn-Inge Larsen at man med de kvalitetsindikatorer og målinger man bruker, ikke finner noen indikasjoner på at pasienter får dårlig behandling ved UNN." Ikke til å tro! ......og så kan en jo gjøre forvaltningsrevisjon av HOD, Helsetilsynet og utvalgte Fylkesleger i fortsettelsen.

 • Lege 13.08.2017 08.38.56

  Helt enig. På høy tid at de som sitter på toppen også må ta sitt ansvar og kjenne konsekvenser. Myndighetene forsterker bare problemet og følelsen av avmakt hos de som jobber der ved å sitte stille og se på, samtidig som den lokale ledelsen ser at de får lov til å fortsette på denne måten. Da får det ikke hjelpe at UNN skårer bra på kvalitetsindikatorer som f.eks. epikriser og antall korridopasienter, som forøvrig ikke sier noe som helst om kvaliteten på behandlingen, men mer om omsetningen på produksjonen, i sann NPM-ånd.

 • Fredrik 12.08.2017 19.13.35

  Enig med Toppe. Her må alle fakta på bordet. Stem Sp til høsten slik at SP kan prege helsepolitikken fremover når de regjerer med Ap som ikke er særlig bedre enn kokken som styrer nå.

 • lege 12.08.2017 18.08.29

  "....man med de kvalitetsindikatorer og målinger man bruker, ikke finner noen indikasjoner på at pasienter får dårlig behandling ved UNN." Dette sier det meste om kvalitetsindikatorer og målinger i beste NPM-stil. En oppvakt 12 - åring forstår at dårlig arbeidsmiljø, fryktkultur og dysfunksjonell ledelse skaper dårlige resultater, enten det er i bilproduksjon eller behandling av mennesker med avansert medisin.

 • Stemme sp? 12.08.2017 17.54.51

  Vurdere å stemme sp fordi jeg <3 Toppe

 • Ragnvald 12.08.2017 15.24.16

  Kan sette økonomidirektøren til og granske direktøren det er gjordt før i helse norge.

Nyheter fra startsiden

HELSEKLAGE STREVER FORTSATT MED LANG SAKSBEHANDLINGSTID

Klagesaker må vente i opptil 2,5 år på behandling

HALVPARTEN AV LIS-LEGENE VED OUS RISIKERER Å STÅ UTEN JOBB

Høie om LIS-krisen: – OUS har ansvaret7

RIKSREVISJONENS KONTROLL MED STATLIGE SELSKAPER

– For dårlig samhandling bidrar til unødige reinnleggelser10

RIKSREVISJONENS KONTROLL MED STATLIGE SELSKAPER

Bare 1 av 6 helsepersonell oppgir bierverv2

HALVPARTEN AV LIS-LEGENE VED OUS RISIKERER Å STÅ UTEN JOBB

Ap-politiker: – Bent Høie må på banen9

550 LIS-LEGER VED OUS KAN STÅ UTEN JOBB

– OUS må selv rydde opp3

LEGER I SPESIALISERING VED OSLO UNIVERSITETSSYKEHUS:

– Halvparten av LIS-legene risikerer å miste jobben8

550 LIS-LEGER KAN STÅ UTEN JOBB

OUS: – Vi skviser ikke ut leger1

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILLIONER

Har fortsatt tillit til Sykehuspartners direktør13

3200 kvinnelige leger og medisinstudenter bak opprop

Slår alarm om seksuell trakassering i norsk helsevesen8

IKT-SKANDALEN I HELSE SØR-ØST

Sykehuspartner skjulte 333 millioner3

SYKEHUSPARTNER SKJULTE 333 MILL.

– Helt utilgivelig9

Klar for finalen i sangkonkurransen

Medisinstudent kan vinne The Voice

Kommende DM Arena-møter

Nyhetsbrev

Vil du abonnere på vårt nyhetsbrev?

Klikk her!